Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Το Δημόσιο κάπως αλλάζει -1.800 παράβολα και χαρτόσημα με ένα κλικ


Πρόκειται για παράβολα γάμου, άδειας οδήγησης, μήνυσης, νομιμοποίησης αυθαιρέτων, ΚΤΕΟ ή οποιοδήποτε από τα 1.800 παράβολα και χαρτόσημα που ισχύουν σήμερα, τα οποία θα εξοφλούνται πλέον ηλεκτρονικά, με χρήση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας.



Συγκεκριμένα ηλεκτρονικοί κωδικοί θα αντικαταστήσουν από τα τέλη Ιανουαρίου 1.800 χαρτάκια παραβόλων. Ετσι, με τη νέα αυτή υπηρεσία, ο φορολογούμενος δεν θα χρειάζεται να στήνεται σε καμία ουρά αλλά με λίγα κλικ στην οθόνη του υπολογιστή ή του κινητού τηλεφώνου θα επιλέγει το παράβολο που επιθυμεί.

Αναλυτικά τα βήματα
Οι φορολογούμενοι μπορούν να εξυπηρετηθούν μέσω της ιστοσελίδας της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων, ακόμα και στην περίπτωση που δεν είναι χρήστες του Taxisnet.
Στη συνέχεια επιλέγει την εφαρμογή «e-παράβολο» και συμπληρώνει τα απαιτούμενα πεδία, όπως τα βασικά του στοιχεία.

Αφου προχωρήσει στην επιλογή του παράβολου του οποίου επιθυμεί θα λαμβάνει στο e-mail του έναν κωδικό με τη χρήση του οποίου θα μπορεί να πληρώνει στα γκισέ των τραπεζών, στα ΕΛΤΑ ή ακόμα και εξ' αποστάσεως με τη χρεωστική ή πιστωτική του κάρτα.

Ηδη το ηλεκτρονικό παράβολο έχει τεθεί σε πιλοτική εφαρμογή από τα μέσα του 2013. Ωστόσο, αφορούσε τρία παράβολα του υπουργείου Μεταφορών: τα παράβολα αδειών οδήγησης, το χαρτόσημο άδειας οδηγού και την κάρτα ψηφιακού ταχογράφου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...