Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Ελεύθερος με όρους ο Παναγιώτης Ευσταθίου

Ο Π. Ευσταθίου κατά τη μεταφορά του χθες, Πέμπτη, στο νοσοκομείο

Ελεύθερος με όρους παραμένει τελικά ο Παναγιώτης Ευσταθίου. Το δικαστικό συμβούλιο που συνεδίιασε για να λύσει τη διαφωνία για την ποινική μεταχείριση του κατηγορούμενου στην υπόθεση των εξοπλιστικών τάχθηκε υπέρ της άποψης του εισαγγελέα. 


Ετσι, ο Π. Ευσταθίου παραμένει ελεύθερος με εγγυοδοσία 500.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση τρεις φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα. Υπενθυμίζεται ότι ο ανακριτής είχε την άποψη ότι πρέπει να κριθεί προφυλακιστέος.


Yποπτοι λογαριασμοί μέσα από τους οποίους φέρεται να έχουν σταθμεύει συνολικά 26 εκατ. ευρώ και ενδεχομένως να χρησιμοποιήθηκαν ως δεξαμενή για τη διακίνηση μίζας στα εξοπλιστικά αποτέλεσαν βασικό άξονα της χθεσινής ανάκρισης με κεντρικό πρόσωπο τον κατηγορούμενο, τον αντιπρόσωπο της γερμανικής εταιρείας Ατλας Παναγιώτη Ευσταθίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην περίπου δεκάωρη απολογία του ο Π. Ευσταθιου κατονόμασε μεν, πρόσωπα τα οποία όμως στην πλειοψηφία τους ήταν χαμηλά στην ιεραρχία.

Για τον ρόλο πολιτικών προσώπων και κυρίως του πρώην υπουργού Αμυνας δέχθηκε πολλές ερωτήσεις, αλλά ο Ευσταθίου δεν είχε όπως είπε στοιχεία να εισφέρει στους ανακριτές Γαβριήλ Μάλλη και Γιάννη Σταυρόπουλο οι οποίοι διενεργούν τη μεγάλη έρευνα για τα εξοπλιστικά.

Μετά από πολλές πιέσεις ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι τα χρήματα που έδωσε σε στέλεχος της ΕΒΟ για λογαριασμό του Παύλου Νικολαϊδη, ίσως τελικά να κατέληξαν στον κουμπάρο του πρώην υπουργό Ακη Τσοχατζόπουλο.

Ο κατηγορούμενος μάλιστα δεν απέκλεισε να έχει δώσει και άλλα χρήματα, τα οποία δεν θυμάται. Για το λόγο αυτό συναίνεσε ενυπόγραφα στο άνοιγμα των λογαριασμών του ώστε από την κίνηση των εμβασμ'ατων να χαρτογραφηθεί το ταξίδι της μίζας και οι τελικοί αποδέκτες του μαύρου χρήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...