Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Μυρτώ: Τι απέγιναν τα λεφτα για την 17χρονη;


Μεγάλο πρόβλημα έχει δημιουργηθεί στην Βοστώνη με αφορμή τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από τους Ελληνες ομογενείς για την ανήλικη κακοποιημένη Μυρτώ από έναν Πακιστανό το 2012 στην Πάρο, καθώς όπως... καταγγέλλει δικηγόρος εκ μέρους της οικογένειας της 17χρονης η Ομοσπονδία Ελλήνων Βοστώνης κρατά σε λογαριασμό τα χρήματα που συγκέντρωσε η Ομογένεια και θέλει να τα διαχειριστεί κατά βούληση βρίσκοντας διάφορες προφάσεις.



Η Ομοσπονδία, παρά τις εκκλήσεις της μητέρας της ανήλικης αρνείται αν δώσει απολογισμό για το πόσα χρήματα μάζεψε ακριβώς και από ποιους όπως υποχρεούται από τον Νόμο.

Αν και υποτίθεται ότι η Ομοσπονδία θα μάζευε 110.000 δολάρια για να πληρώσει την εγχείρηση της ανήλικης και να αγοραστεί ένα ειδικό μηχάνημα για να μπορεί η Μυρτώ να επικοινωνεί με τους γύρω της, τα χρήματα δεν καταβλήθηκαν με αποτέλεσμα μια ομογενής ονόματι Μπέσσυ Πάππας να πληρώνει την εγχείρηση, ενώ η κατασκευάστρια εταιρεία Medtronic χάρισε το εν λόγω μηχάνημα, αναφέρει η ομογενειακή εφημερίδα «Πρωινή».

Στη συνέχεια, η εφημερίδα υποστηρίζει πως η Μαρία Κοτρώτσου η μητέρα της 17χρονης απευθύνθηκε σε δικηγόρο ο οποίος σε επιστολή του επιτίθεται στην Ομοσπονδία Ελλήνων Βοστώνης, με την «Πρωινή» να υποστηρίζει πως αρκετοί ομογενείς έχουν επικοινωνήσει με την εφημερίδα και είναι εξοργισμένοι με την Ομοσπονδία.

Το «ύποπτο» παρελθόν της Ομοσπονδίας

Η «Πρωινή» παράλληλα, κατηγορεί για «άσχημο παρελθόν» την Ομοσπονδία, για την οποία γράφει χαρακτηριστικά:

«Πριν ασχοληθούμε με το τι προηγήθηκε στην υπόθεση "βοήθεια για την Μυρτώ", όπου και όλη η ουσία, να διευκρινίσουμε ότι η Ομοσπονδία Βοστώνης, έχει άσχημο παρελθόν: Ακόμα 'αγνοούνται" τα 45.000 δολάρια που μάζεψε το 2007 από προσφορές της Ομογένειας, για τους πυρόπληκτους στην Ελλάδα. Ουδέποτε δόθηκε απολογισμός, ουδέποτε ενημερώθηκε η Ομογένεια και η Συνέλευση της Οργάνωσης δεν ενημέρωσε ΠΟΥ και ΠΩΣ διατέθηκαν τα χρήματα και ΑΝ διατέθηκαν.

Δόθηκαν προφορικές "διαβεβαιώσεις" και το μόνο βέβαιο είναι ότι τότε, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας ταξίδεψαν στην Ελλάδα με χρήματα από τις προσφορές για τους πυρόπληκτους, για να… εξετάσουν που θα… δοθούν. Κι ενώ ακόμα η Ομογένεια αναμένει απολογισμό για το πως διατέθηκαν,αν διατέθηκαν, τα χρήματά της, η Ομοσπονδία έχασε την σοβαρότητα, αξιοπιστία και φερεγγυότητα, εξαιτίας αυτού του γεγονότος, από το καλοκαίρι του χρόνου 2008.

Η Οργάνωση, δεν έχει λειτουργικά έξοδα, επειδή φιλοξενείται στο "Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο", ενώ ίσαμε τα τέλη 2011 την χρηματοδοτούσε η Ελλάδα, μέσω του γενικού Προξενείου, με ποσά 10, 15, 20.000 δολάρια κάθε χρόνο. Η βασική δραστηριότητά της είναι η διοργάνωση της παρέλασης για την 25η Μαρτίου κάθε… Απρίλιο (καμία φορά και…Μάιο).

pelop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...