Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Τέσσερα χρόνια φυλάκιση στο Μιχάλη Λιάπη

Ένοχος χωρίς ελαφρυντικά για όλες τις κατηγορίες κρίθηκε ο πρώην υπουργός Μ. Λιάπης. 


Το δικαστήριο του επέβαλε 4 έτη φυλάκισης εξαγοράσιμης προς 50 ευρώ την ημέρα, 3.000 πρόστιμο για το ανασφάλιστο του οχήματος και κατάσχεση και δήμευση του αυτοκινήτου. 


Η ποινή είναι εφέσιμη. Εκδικητική χαρακτήρισαν την ποινή οι συνήγοροι του κ. Λιάπη.

Νωρίτερα η Πρόεδρος του δικαστηρίου καυτηρίασε το γεγονός της απουσίας του πρώην υπουργού και τόνισε ότι ενώ είναι δικαίωμά του να μην παρευρεθεί, καλό θα ήταν να είχε πάει και να τους πει τις ακριβώς είχε γίνει.

Απερίσκεπτη και ανόητη είναι οι πιο επιεικείς χαρακτηρισμοί για την πράξη του πρώην υπουργού όπως τόνισαν οι συνήγοροί του ενώ ανέφεραν ότι δεν είχε οικονομικό όφελος καθώς είχε πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας. Επίσης ανέφεραν ότι ο κ. Λιάπης δεν παρευρέθη στο δικαστήριο λόγω των δημοσιογράφων που τον περίμεναν και ζήτησαν από το δικαστήριο να του συμπεριφερθεί ως ένα απλός πολίτης που αναγνώρισε το λάθος του.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην υπουργός συνελήφθη στις 17 Δεκεμβρίου όταν διαπιστώθηκαν οι παραβάσεις σε έλεγχο της αστυνομίας. Στις 19 Δεκεμβρίου δεν παρέστη στο Αυτόφωρο για να δικαστεί και δια του συνηγόρου του ζήτησε αναβολή της δίκης, η οποία ορίστηκε να γίνει σήμερα.

Λίγες ημέρες αργότερα αναχώρησε για τη Μαλαισία, από όπου επέστρεψε το απόγευμα της Παρασκευής.

«Ήταν ένα ταξίδι ψυχικής εκτόνωσης για να ησυχάσω από το δράμα μου» ανέφερε στους δημοσιογράφους που τον περίμεναν στον αεροδρόμιο, καταλογίζοντάς τους ότι δεν τον άφησαν να ξεκουραστεί.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ψευδή βεβαίωση και πλαστογραφία, ενώ του έχουν επιβληθεί και τρία διοικητικά πρόστιμα για ανασφάλιστο όχημα, κοτσαδόρο και φιμέ τζάμια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...