Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Ετοιμάζουν τη λίστα των 11.000 απολύσεων για το 2014

Επί ποδός για το νέο γύρο διαβουλεύσεων με την τρόικα βρίσκεται η ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, καθώς στις 15 Ιανουαρίου θα πρέπει να παρουσιάσει το σχέδιο υλοποίησης της μνημονιακής δέσμευσης για 11.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων εντός του 2014 και να θέσει σε καθεστώς διαθεσιμότητας - κινητικότητας ακόμη 12.500 υπαλλήλους έως τον Φεβρουάριο.


Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης θα πρέπει να παρουσιάσει τις ενέργειες της κυβέρνησης για τις 4.000 απολύσεις που έπρεπε να έχουν πραγματοποιηθεί έως τα τέλη του 2013, εκ των οποίων ένα τμήμα θα υλοποιηθεί στις αρχές του 2014.

Η παράταση αφορά κυρίως τους εργαζόμενους (130 υπάλληλοι) στο ΤΕΟ και σε άλλους μικρούς οργανισμούς (περίπου 230 υπάλληλοι), η κατάργηση ή συγχώνευση των οποίων θα περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο του υπουργείου που θα κατατεθεί εντός του μήνα.

Σε ό,τι αφορά τις δεσμεύσεις για το 2014, μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου θα πρέπει να έχουν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας/ κινητικότητας 12.500 υπάλληλοι -κυρίως από τον ΕΟΠΥΥ και τους ΟΤΑ.

Στο πρόγραμμα των απολύσεων για το 2014 πρόκειται να ενταχθούν 11.000 δημόσιοι υπάλληλοι.

Ο αριθμός αυτός θα προέλθει σε σημαντικό ποσοστό από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και τις δημοτικές επιχειρήσεις, καθώς και τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, ωστόσο το μεγαλύτερο ποσοστό θα προέλθει από τις ομάδες δημοσίων υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και θα έχει παρέλθει το χρονικό περιθώριο του 8μηνου για την τοποθέτησή τους σε άλλες θέσεις, μέσω του προγράμματος κινητικότητας.

Σε αυτήν την κατηγορία βρίσκονται μεταξύ άλλων οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, οι σχολικοί φύλακες, δημοτικοί αστυνομικοί, διοικητικοί υπάλληλοι των Πανεπιστημίων, εργαζόμενοι στον ΕΟΠΥΥ, υπάλληλοι από δήμους και ασφαλιστικά ταμεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...