Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Στην Κρήτη έψαχναν... τον Μαζιώτη και τη Ρούπα

​Για περισσότερο από ένα μήνα στελέχη των Αρχών Ασφαλείας από την Αθήνα που είχαν έρθει υπό άκρα μυστικότητα στην Κρήτη αναζητούσαν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του νησιού τους καταζητούμενους Νίκο Μαζιώτη και Πόλα Ρούπα! 


Εξειδικευμένοι αστυνομικοί έχοντας στοιχεία από παγιδευμένες συνομιλίες του κοριού της Αντιτρομοκρατικής θεωρούσαν πιθανό το ενδεχόμενο το ζευγάρι των αντιεξουσιαστών να βρίσκεται στην Κρήτη κι αυτό γιατί υπήρχαν πληροφορίες ότι στενό συγγενικό πρόσωπο της Ρούπα επρόκειτο να έρθει ή βρισκόταν ήδη στην Κρήτη για να συναντηθεί μαζί τους, όπως ήταν η ερμηνεία που δόθηκε τότε από τις Αρχές.


Οι πολυήμερες έρευνες έγιναν το περασμένο καλοκαίρι και χωρίς να υπάρξει ενημέρωση της τοπικής Αστυνομίας, λόγω της σοβαρότητας του θέματος και του φόβου των διαρροών. Οι αστυνομικοί που μετείχαν στις αναζητήσεις αυτές αποτελούσαν μια μικρή ομάδα που ενεργούσε αυτόνομα και έδινε αναφορά μονάχα σε υπηρεσία των Αθηνών για τα αποτελέσματα της έρευνάς της.

Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι το κλιμάκιο που αναζητούσε τον Μαζιώτη και τη Ρούπα, προσπαθώντας να ελέγξει εάν βρίσκεται στην Κρήτη η συγγενής της δεύτερης, ήρθε τον περασμένο Ιούλιο και αναχώρησε μετά από μερικές εβδομάδες ερευνών, οι οποίες αποδείχτηκαν άκαρπες. Αποτέλεσμα δεν υπήρξε καθώς δεν μπόρεσαν να επιβεβαιώσουν τις σχετικές πληροφορίες που τους δόθηκαν και αποτέλεσαν την αφετηρία για να κινηθούν.

Αυτό που μπόρεσαν να ελέγξουν οι αστυνομικοί και να επιβεβαιώσουν ήταν μονάχα η άφιξη στο Ηράκλειο- την ίδια περίοδο- ενός αντιεξουσιαστή με καταγωγή από το νησί, ο οποίος φερόταν κατά τις Αρχές να διατηρούσε στο παρελθόν τουλάχιστον στενές σχέσεις με τον Νίκο Μαζιώτη. Ο συγκεκριμένος αντιεξουσιαστής παρακολουθήθηκε κατά το διάστημα της παραμονής του εδώ, όμως δεν προέκυψε τίποτα περίεργο το οποίο θα μπορούσε να κινήσει τις υποψίες των Αρχών.

Υψηλόβαθμο στέλεχος που γνώριζε για τις έρευνες ρωτήθηκε από την «Π» και επιβεβαίωσε την παρουσία του κλιμακίου που αναζητούσε το ζευγάρι των αντιεξουσιαστών στην Κρήτη. Σε ερώτηση για το εάν πέρασαν από το νησί δε θέλησε να απαντήσει.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του αθηναϊκού Τύπου ο Μαζιώτης είναι για την αστυνομία ο βασικός ύποπτος της ένοπλης επίθεσης πριν λίγες ημέρες στην κατοικία του Γερμανού πρέσβη, στο Χαλάνδρι.

Ο Νίκος Μαζιώτης και η Πόλα Ρούπα που ήσαν υπόδικοι για την υπόθεση του «Επαναστατικού Αγώνα» είχαν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους το φθινόπωρο του 2011, ύστερα από παρέλευση του 18μήνου της προφυλάκισής τους. Οι κατηγορούμενοι όφειλαν να εμφανίζονται σε τακτά διαστήματα στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων. Όμως την 20ή Ιουνίου 2012 κανείς από τους δύο δεν εμφανίστηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων αλλά και κανείς δεν τους αναζήτησε. Οι αρμόδιοι για θέματα αντάρτικου πόλης αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ πληροφορήθηκαν με μεγάλη καθυστέρηση την φυγή των δύο κατηγορουμένων. Η κινητοποίηση των αστυνομικών αρχών άρχισε μόλις στις 5 Ιουλίου, με καθυστέρηση 15 ημερών και ενώ πλέον οποιοδήποτε ίχνος του ζευγαριού των αντιεξουσιαστών είχε χαθεί. Οι ευθύνες έπεσαν τότε σε ανώτερο αξιωματικό του Αστυνομικού Τμήματος Εξαρχείων και σε τρεις-τέσσερις ακόμη αστυνομικούς που κατηγορήθηκαν για την καθυστερημένη ενημέρωση των ανωτέρων τους και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για την εξαφάνιση του Νίκου Μαζιώτη και της συντρόφου του. Οι αστυνομικοί αυτοί τέθηκαν σε αργία και άρχισαν οι εσωτερικές έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. Για να προσδιορισθούν οι ακριβείς ευθύνες τους.
Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ, cretalive

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...