Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Στόχος τρομοκρατών και στο παρελθόν η κατοικία του Γερμανού πρέσβη

Σύμφωνα με την "Bild" και την "Frankfurte Allgemeine", η  κατοικία του Γερμανού πρέσβη είχε γίνει στόχος τρομοκρατών και στο παρελθόν

Τον γύρο του κόσμου κάνει η τρομοκρατική επίθεση στην κατοικία του Γερμανού πρέσβη, Βόλφγκανγκ Ντολτ, στο Χαλάνδρι με τα διεθνή Τύπο -κυρίως τον αμερικάνικο- να επισημαίνει ότι τα κρούσματα βίας έχουν αυξηθεί στη μαστίζεται τα τελευταία χρόνια από τον οικονομικό Γολγοθά.

Εκτενείς είναι και οι αναφορές των γερμανικών μέσων ενημέρωσης για το χτύπημα στην κατοικία του Γερμανού πρέσβη τα ξημερώματα στο Χαλάνδρι. Οι γερμανικές εφημερίδες υπογραμμίζουν επίσης ότι  Σαμαράς - Μέρκελ είχαν τηλεφωνική επικοινωνία .

Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα "Bild" και την "Frankfurte Allgemeine", η  κατοικία του Γερμανού πρέσβη είχε γίνει στόχος τρομοκρατών και στο παρελθόν, το 999. Την ίδια ώρα, το εβδομαδιαίο περιοδικό "Spiegel" γράφει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης επικοινώνησε με το Γερμανό πρέσβη.

Ο αμερικανικός Τύπος αναφέρει ότι η χώρα της κυρίας Άνγκελα Μέρκελ έχει βρεθεί ουκ ολίγες φορές στο στόχαστρο στην Ελλάδα, μία χώρα η οποία βιώνει για έκτη χρονιά ύφεση και υπομένει σκληρά μέτρα λιτότητας ως προυπόθεση για να λάβει τα πακέτα διάσωσης.

Η Γερμανία, επισημαίνει το Bloomberg, είναι ο μεγαλύτερος δανειστής στα πακέτα διάσωσης της Ευρωζώνης και αυτό συμβαίνει και στην περίπτωση των Αθηνών.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και το Reuters, το οποίο γράφει ότι το αντιγερμανικό αίσθημα εντείνεται τα τελευταία χρόνια όπου στην Ελλάδα υπάρχει οικονομική κρίση με την ανεργία να έχει κτυπήσει "κόκκινο".

Για την "Herald Tribune" και τον "Independent",η οικία του Γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι είχε δεχτεί επίθεση το 1999 από την 17 Νοέμβρη, η οποία είχε κτυπήσει με ρουκέτες την ταράτσα του κτιρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...