Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

ΧΑΟΣ στις ΔΟΥ και στις τράπεζες για τα τέλη κυκλοφορίας

Συνωστισμός παρατηρείται από νωρίς το πρωί στις περισσότερες ΔΟΥ της χώρας και σε πολλές τράπεζες, καθώς οι πολίτες σπεύδουν να καταθέσουν πινακίδες αυτοκινήτων και μοτοσικλετών και να εξοφλήσουν τέλη κυκλοφορίας και λοιπές φορολογικές υποχρεώσεις.


Στη Δ' ΔΟΥ Αθηνών στα Εξάρχεια υπήρχε ουρά τουλάχιστον 150 - 200 ατόμων στις 8 το πρωί όταν άνοιξαν οι πόρτες. Οι πρώτοι από αυτούς έπιασαν σειρά στις 6.30.

Ίδιο είναι το σκηνικό και στη ΔΟΥ Περιστερίου όπου φορολογούμενοι έφθασαν από τα ξημερώματα προκειμένου να προλάβουν να εξυπηρετηθούν.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο είναι η τελευταία ημέρα της προθεσμίας για την εξόφληση των τελών κυκλοφορίας 2014, την καταβολή της τελευταίας δόσης φόρου εισοδήματος, των δόσεων του ΦΑΠ (2011, 2012 και 2013), καθώς και την κατάθεση πινακίδων ή την έκδοση κλειδάριθμου.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο χορήγησης παράτασης, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρης δήλωσε, μιλώντας στο ΑΜΠΕ, ότι τούτο εναπόκειται στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, αν και πρόσθεσε ότι δεν παρατηρούνται προβλήματα στην ομαλή λειτουργία του συστήματος και οι φορολογούμενοι εξυπηρετούνται κανονικά.

Μέχρι στιγμής σχεδόν 2,2 εκατομμύρια φορολογούμενοι δεν έχουν εξοφλήσει τα τέλη κυκλοφορίας μέσω του τραπεζικού συστήματος. Σε περίπτωση εκπρόθεσμης καταβολής το πρόστιμο είναι ισόποσο της αξίας τους.

Οι ΔΟΥ θα παραμείνουν κλειστές για το κοινό στις 2 και 3 Ιανουαρίου 2014 και οι προθεσμίες εκπλήρωσης υποχρεώσεων των πολιτών παρατείνονται, σύμφωνα με την ΠΟΛ 1101/2002, για τις δυο επόμενες εργάσιμες ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...