Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Θοδωρής Πρεβεζάνος: O αστυνομικός που αυτοκτόνησε όταν παρέσυρε ηλικιωμένη

Φανατικός δύτης, αψεγάδιαστος αστυνομικός, ένας άνθρωπος «της παρέας», που έφυγε άδικα. Συνάδελφοι και φίλοι του 28χρονου Ειδικού φρουρού και εκπαιδευτή δύτη Θοδωρή Πρεβεζάνου αδυνατούν να συνειδητοποιήσουν την απώλειά του. Το κακό παραμόνευε την περασμένη Κυριακή στο Χαλάνδρι.


Ο Θοδωρής παρέσυρε με τη μηχανή του μια ηλικιωμένη γυναίκα σε σημείο που δεν υπήρχε διάβαση. Μόλις αντίκρισε το άψυχο κορμί της, αποτραβήχτηκε, έβγαλε το περίστροφό του και έδωσε τέλος στη ζωή του, αφήνοντας πίσω του δεκάδες αναπάντητα «γιατί».


«Αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι ο Θοδωρής έφυγε με τόσο τραγικό τρόπο», λέει στο Εθνος της Κυριακής ένας από τους πιο στενούς φίλους του, ο εκπαιδευτής δύτης Βασίλης Τράκος.

«Ο Θοδωρής είχε πάθος με την κατάδυση. Σε βάθος αρκετών μέτρων έβρισκε γαλήνη και γινόταν παιδί. Του άρεσε να παίζει με τα μεγάλα ψάρια», θυμάται ο φίλος του. Οπως αναφέρει, ο Θοδωρής ήταν γενικός «έξω καρδιά.
Παθιασμένος με τη θάλασσα, όπως και με τη μηχανή του, γυμναζόταν συστηματικά. Στον στρατό ήταν αλεξιπτωτιστής. Σκληραγωγημένος και πειθαρχημένος. Το ίδιο και στις καταδύσεις, ήταν πολύ προσεκτικός και σχολαστικός. Ο Θοδωρής ήταν φτιαγμένος για να σώζει ζωές και δεν άντεξε, βλέποντας έντρομος, πως άθελά του στέρησε μια ζωή. Κανένας δε συμφωνεί με το τέλος που έδωσε. Ηταν μέγα λάθος», λέει ο Βασίλης Τράκος.

Τα καλύτερα λόγια για τον συνάδελφό τους έχουν να πουν και οι αστυνομικοί που πρόλαβαν να τον γνωρίσουν, είτε στην ομάδα ΔΙΑΣ που υπηρέτησε για μεγάλο διάστημα είτε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, όπου ως ειδικός φρουρός υπηρετούσε πρόσφατα.

Το γεγονός ότι ο αδελφός του υπηρετεί ως υψηλόβαθμος αξιωματικός σε Α.Τ. Της βόρειας Αττικής, έκανε τους επικεφαλής του Σώματος να χειριστούν την υπόθεση με μεγάλη προσοχή και λεπτότητα.

 Μάλιστα σύμφωνα πληροφορίες του Εθνους αναφέρουν ότι η «ανάμειξη» της αστυνομίας ήταν απαραίτητη προκειμένου να ταφεί με θρησκευτική τελετή ο άτυχος 28χρονος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...