Ένα app για αφηρημένους - Μια νέα εφαρμογή βοηθάει στον εντοπισμό των χαμένων σας αντικειμένων
Πόσες και πόσες φορές δεν έχετε βρεθεί σε πανικό, προσπαθώντας να βρείτε τα κλειδιά σας πριν βγείτε από το σπίτι ή ακόμα και το πορτοφόλι σας, μέχρι που έχετε θεωρήσει δεδομένο ότι κάπου τα έχετε ξεχάσει ή και χάσει; Πόσες ώρες έχετε χάσει ανοίγοντας συρτάρια, κοιτώντας κάτω από καναπέδες, αλλά και πίσω από κάθε έπιπλο μέχρι να τα βρείτε;
Όλα αυτά, όμως, μέχρι σήμερα, καθώς πλέον δεν είστε μόνοι σε αυτή την αναζήτηση του… χαμένου θησαυρού, μιας και επιστήμονες ανέπτυξαν μια νέα εφαρμογή για smartphone που εντοπίζει αμέσως χαμένα αντικείμενα.
Δημιούργησαν μια ηλεκτρονική ετικέτα μεγέθους όσο ένα γραμματόσημο που μπορεί να τοποθετηθεί σε αυτά τα πολύτιμα αντικείμενα που συνήθως χάνετε!
Μίνι δέκτες τοποθετούνται στη συνέχεια σε έπιπλα, στο τζάκι και σε άλλους χώρους γύρω από το σπίτι. Το σύστημα, που ονομάζεται FindMyStuff, ενεργοποιείται πατώντας το όνομα του αντικειμένου που αντιληφθήκατε ότι σας λείπει μέσα από μία εφαρμογή στο smartphone.
Μέσα σε δευτερόλεπτα αποκαλύπτεται η ακριβής θέση του, καθώς ο δέκτης παίρνει σήμα από το αντικείμενο μέσα από ασύρματο δίκτυο.
Επιστήμονες υπολογιστών στη Γερμανία, που ανακάλυψαν αυτό το σύστημα λένε ότι θα κοστίζει περίπου 43 λίρες, αν τελικά γίνει διαθέσιμο προς πώληση.
Ο Florian Schaub, ένας βοηθός ερευνητή στο Πανεπιστήμιο του Ulm, είπε ότι οραματίζεται ένα «ψηφιακό σπίτι», όπου θα μπορούμε να μιλάμε στους υπολογιστές και εκείνοι θα κάνουν τη ζωή μας ευκολότερη.
«Προς τα εκεί κατευθυνόμαστε» είπε ο Schaub. «Αν μπορούσατε να πάρετε την τεχνολογία σε μικρότερη μορφή, θα μπορούσατε να τη χρησιμοποιήσετε σε γυαλιά ηλίου και άλλα τέτοια.
Ο Schaub αναγνώρισε, επίσης, ότι υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλεια του προϊόντος. Για παράδειγμα, αν το πορτοφόλι σας είναι στην τσέπη σας, κάποιος άλλος που επίσης διαθέτει το FindMyStuff θα είναι σε θέση να σας εντοπίσει, καθώς περνάτε έξω από κτίρια εξοπλισμένα με αισθητήρες.
Για να αντιμετωπιστεί αυτό, το σύστημα θα έχει ισχυρό έλεγχο ταυτότητας του χρήστη και μετά θα του επιτρέπει να ψάξει για τα χαμένα του αντικείμενα. Ο Schaub πρόσθεσε: «Δεν θέλουμε να φτιάξουμε ένα δίκτυο παρακολούθησης»
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Κάντε το σχόλιό σας!