Κυριακή, 11 Αυγούστου 2013

The Observer: Η Ελλάδα είναι μια σκηνή εγκλήματος


Με σκηνή εγκλήματος παρομοιάζει η βρετανική εφημερίδα Observer την Ελλάδα, τονίζοντας ότι η λιτότητα και το ευρώ σκοτώνουν τη χώρα και επισημαίνει ότι... μόνη λύση είναι να εγκαταλείψει το ενιαίο νόμισμα.

Εξαπολύοντας ένα λίβελο εναντίον των ακολουθούντων πολιτικών επιλογών, ο G. Palast, διαμηνύει πως "η Ελλάδα πεθαίνει και η λιτότητα είναι ένα από τα πράγματα που την σκοτώνουν".

Αποδομώντας το "success story" της ελληνικής οικονομίας, το χαρακτηρίζει "δίχως λογική",επισημαίνοντας πως "η λιτότητα καταστρέφει την Ελλάδα και το ευρώ καταστρέφει την Ελλάδα.

Τοποθετεί, μάλιστα, στην κορυφή των δυσκολιών τις επικείμενες ιδιωτικοποιήσεις υποστηρίζοντας πως«Ο αντίκτυπος των ιδιωτικοποιήσεων στη Λατινική Αμερική μας μαθαίνει πολλά. Η Ελλάδα χρειάζεται το νερό και το ρεύμα. Εάν ιδιωτικοποιήσει αυτά τα αγαθά, τότε θα αναγκαστεί να τα αγοράσει από γερμανικές, αμερικανικές και καναδικές εταιρείες».

Καλεί, τέλος, την Ελλάδα να αποχωρήσει από τη ευρωζώνη ως την μόνη λύση που έχει απομείνει ενώ σημειώνει ότι «Το να παραμείνει στην Ευρωζώνη είναι σαν να λέμε πως παραμένει σε μία κοινότητα... λεπτών. Το ευρώ είναι μία τερατώδης κατασκευή και αποτελεί το 4ο Ράιχ" υπερθεματίζει».
star.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...