Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

Μάθετε πότε θα πεθάνετε μέσω... Laser

Δύο καθηγητές φυσικής στο Πανεπιστήμιο του Lancaster έφτιαξαν μία συσκευή που ξέρει πόσα ακόμα χρόνια θα ζήσετε!

Ένα «τεστ θανάτου» φαίνεται ότι έχουν σχεδιάσει οι επιστήμονες, ένα τεστ με το οποίο μπορείτε να μάθετε πόσα χρόνια ζωής έχετε ακόμα μπροστά σας.

Το λέιζερ αυτό είναι σε θέση να προσδιορίσει πότε ένα άτομο πρόκειται να πεθάνει και είναι το πρώτο στο είδος του στον κόσμο.

Η περίπλοκη αυτή συσκευή αναλύει τα ενδοθηλιακά κύτταρα του σώματος μέσω της επιφάνειας του δέρματος, μετρώντας το πώς το σώμα θα αλλάξει με την πάροδο του χρόνου.

Τα ενδοθηλιακά κύτταρα βρίσκονται στα τριχοειδή αγγεία, τα μικρότερα αιμοφόρα αγγεία του σώματος και αποκρίνονται στη σύνθετη δραστηριότητα σε άλλα μέρη του σώματός μας.

Η συσκευή, που δημιουργήθηκε από επιστήμονες σε βρετανικό πανεπιστήμιο, μετρά τη ροή από το μέγιστο στο ελάχιστο στα ενδοθηλιακά κύτταρα και στη συνέχεια αναλύει το αποτέλεσμα.

Το αποτέλεσμα, βαθμολογείται από 0, που σημαίνει θάνατο, μέχρι 100, που ισούται με τη βέλτιστη λειτουργία του οργανισμού, ενώ μετά χρησιμοποιείται από τους επιστήμονες για να υπολογίσει το χρονικό διάστημα που απομένει πριν το θάνατο.

Ο παλμός του λέιζερ μπορεί επίσης να ελέγξει το σώμα για ασθένειες, όπως η άνοια και ο καρκίνος, σύμφωνα με τους Sunday Times.

Το «τεστ θανάτου» σχεδιάστηκε από δύο καθηγητές φυσικής στο Πανεπιστήμιο του Lancaster, την Aneta Stefanovska και τον Peter McClintock, με τη βοήθεια κρατικών επιχορηγήσεων και φιλανθρωπιών.

«Ελπίζω ότι θα δημιουργήσει μια βάση δεδομένων που θα γίνεται ολοένα και μεγαλύτερη, έτσι ώστε κάθε άτομο που εξετάζεται να μπορεί να συγκριθεί με αυτό», είπε η Stefanovska στους Sunday Times, προσθέτοντας ότι οι προβλέψεις θα γίνουν πιο ακριβείς με περισσότερα στοιχεία.

Οι καθηγητές Stefanovska και McClintock δήλωσαν στην εφημερίδα ότι τα πρώτα τεστ θα είναι διαθέσιμα στα ιατρεία σε τρία χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...