Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

Μεγάλα δημόσια κτίρια εντοπίστηκαν χωρίς οικοδομική άδεια!-Δείτε τη λίστα της ντροπής


Σοκ προκαλεί η μακροσκελής λίστα, η οποία περιλαμβάνει πλήθος κτιρίων τα οποία είναι χτισμένα, χωρίς οικοδομική άδεια. Ανάμεσά τους είναι η στέγη Καλατράβα των... Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, μεγάλα αθλητικά κέντρα και εγκαταστάσεις στη Θεσσαλονίκη και πλήθος κτιρίων στον Άγιο Κοσμά στην Αττική!

Μπορεί να σας φαίνεται περίεργο, ωστόσο η λίστα περιλαμβάνει τα πιο εντυπωσιακά κτίρια, για τα οποία ποτέ δεν θα σκεφτόμασταν ότι δεν έχουν οικοδομική άδεια! Στην κορυφή της λίστας ντροπής, την οποία δημοσιεύει αθηναϊκή εφημερίδα, βρίσκεται το περιβόητο στέγαστρο Καλατράβα ή αλλιώς η εθνική μας «ατραξιόν», για να μην πούμε το εθνικό «μνημείο»… διαφθοράς!
Το έργο για την οικοδόμηση του οποίου ξοδεύτηκαν γύρω στα 130 εκατ. ευρώ είναι…αυθαίρετο. Παρόλα αυτά δεν πήρε ποτέ την απαραίτητη άδεια, αν και ο διάσημος ισπανός αρχιτέκτονας, Σαντιάγκο Καλατράβα, εισπράττει ακόμα τις ληξιπρόθεσμες οφειλές!

Επίσης, χωρίς άδεια εντοπίστηκαν: Το Εθνικό Σκοπευτήριο Βύρωνα, συγκεκριμένα το κτίριο αεροβόλου και πεδίου βολής, τα κτίρια των γραφείων και των αποθηκών, καθώς ακόμα ένας χώρος πεδίου βολής. Τα εθνικά αθλητικά κέντρα Θεσσαλονίκης, από τα οποία χωρίς άδεια είναι το ΕΑΚ Ευόσμου, το Κλειστό Γυμναστήριο Σταυρούπολης, οι κερκίδες στον ίδιο χώρο, το Κλειστό Γυμναστήριο Νεάπολης, αλλά και το… στέγαστρο.

Από την περίφημη λίστα δεν λείπει το Εθνικό Στάδιο Κομοτηνής, αλλά και σχεδόν ολόκληρο το Πανηπειρωτικό Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Ιωαννίνων, στο οποίο χάνεται το… μέτρημα, αφού οι αυθαιρεσίες ξεκινούν από το κλειστό γυμναστήριο, την αίθουσα τζούντο, το κωπηλατήριο, το κλειστό κολυμβητήριο και συνεχίζουν στο λεμβαρχείο, τα μηχανοστάσια, το κτίριο διοίκησης, τα αποδυτήρια, τα βοηθητικά κτίρια, τις κερκίδες του ποδοσφαίρου, ακόμα και το… κυλικείο.

Η ίδια κατάσταση επικρατεί και στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Λάρισας, όπου είναι χωρίς άδεια ακόμα και οι… πυλώνες και τα δημοσιογραφικά θεωρεία.

Η συνέχεια δίνεται στην Πελοπόννησο, συγκεκριμένα στο Παμπελοποννησιακό Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Πατρών. Παρακάτω συναντάμε το Εθνικό Στάδιο της Ναυπάκτου, το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Ηρακλείου και ολόκληρο το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Χανίων, το οποίο περιλαμβάνει μάλιστα και δύο στέγαστρα, τα οποία εντάσσονται στην κατηγορία των εγκαταστάσεων χωρίς οικοδομική άδεια ή απόφαση νομιμοποίησης ή εξαίρεσης από κατεδάφιση, αφού πρώτα έχουν κριθεί ακατάλληλες.

Ακόμα και το πασίγνωστο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Νεότητας του Αγίου Κοσμά φιγουράρει στη μαύρη λίστα, καθώς κυριολεκτικά οι μισές εγκαταστάσεις είναι…αυθαίρετες, ακόμα και το εστιατόριο και οι τουαλέτες!

Που θα πάει επιτέλους αυτή η κατάσταση;


ΠΗΓΗ: paraskhnio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...