Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Χορός μαύρων εισοδημάτων από μαιευτήρες και γιατρούς

Δεκάδες γιατροί μαιευτήρες εντοπίστηκαν από ελέγχους του ΣΔΟΕ να εμπλέκονται σε κύκλωμα φοροδιαφυγής σε δήμους της Αττικής, της Κρήτης και της Αχαΐας. Οπως έδειξαν οι έλεγχοι οι γιατροί δεν ενημέρωναν τα βιβλία και δεν εξέδιδαν αποδείξεις στους ασθενείς.


Σύμφωνα με δημοσίευμα του ΕΘΝΟΥΣ διαπιστώθηκε πως οι γιατροί που είχαν κάνει καισαρικές τομές και φυσιολογικούς τοκετούς δεν είχαν ενημερώσει ποτέ τα βιβλία τους για τις ιατρικές πράξεις και δεν είχαν εκδώσει τις προβλεπόμενες αποδείξεις παροχής υπηρεσιών.

Πως ξεκίνησε η έρευνα

Το ΣΔΟΕ ξεκίνησε την έρευνα από τα ληξιαρχεία, στη συνέχεια προχώρησε στις μαιευτικές κλινικές για να καταλήξει στους γιατρούς. Συγκεκριμένα οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ έπαιρναν όλα τα στοιχεία για τις γεννήσεις που είχαν εγγραφεί σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα. Στη συνέχεια με τις λίστες που είχαν φτιάξει πήγαιναν στα μαιευτήρια προκειμένου να συγκρίνουν τις καταστάσεις με τις γεννήσεις. Ακολούθως τσέκαραν ποιοι φυσιολογικοί τοκετοί και ποιες καισαρικές τομές αντιστοιχούσαν σε γιατρούς μαιευτήρες που συνεργάζονταν με τα μαιευτήρια.

Και ο έλεγχος συνεχιζόταν με την αντιπαραβολή των στοιχειών σε επισκέψεις στα ιατρεία των μαιευτήρων όπου ζητούσαν τα παραστατικά από τα βιβλία εσόδων – εξόδων, επισκέψεων ασθενών και αποδείξεις παροχής υπηρεσιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...