Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Μπουλάς-Ζουγανέλης: Μια φιλία που άφησε εποχή

Ένας από τους σημαντικότερους ανθρώπους στην ζωή του Σάκη Μπουλά, ο οποίος «έφυγε», από τη ζωή στα 60 του χρόνια, χτυπημένος από καρκίνο, υπήρξε ο Γιάννης Ζουγανέλης.


Οι δυο τους γνωρίστηκαν πριν από 40 χρόνια περίπου και μοιράστηκαν στιγμές – σταθμούς στη ζωή τους!


«Ήταν κεραυνοβόλος έρωτας. Και μετά γίναμε αυτοκόλλητοι», δήλωνε σχεδόν σε όλες του τις συνεντεύξεις το Σάκης Μπουλάς, με τον αδερφικό του φίλο, Γιάννη Ζουγανέλη να συμπληρώνει: «Έχουμε παλέψει, έχουμε πονέσει, έχουμε αναπνεύσει, έχουμε συνυπάρξει πολλές φορές».

Οι δυο τους, έχοντας αναπτύξει δεσμούς αδερφικούς, δεν δίσταζαν να εξομολογούνται δημόσια την αγάπη που είχε ο ένας για τον άλλον. «Η ζωή είναι προσφορά και όσο πιο πολύ προσφέρεσαι τόσο πιο πολύ διατίθεσαι για να σου προσφερθούν. Είμαι του 'σ' αγαπώ' και όχι του 'μ' αγαπάς;' Είμαι της προσφοράς χωρίς αντάλλαγμα. Πιστεύω όμως ότι εισπράττω. Δεν υπάρχει τίποτα πιο αμοιβαίο και πιο ελεύθερο στη σχέση των ανθρώπων από τη φιλία. Ακόμη και με το σύντροφό σου δεν μπορείς να είσαι πάρα πολύ αληθινός όσο με το φίλο γιατί υπάρχουν κοινωνικές συστολές και συμβάσεις. Εγώ εισπράττω τη φιλία, αφού πρώτα την προσφέρω», έλεγε ο Ζουγανέλης με τον Σάκη Μπουλά να συμπληρώνει: «Ναι βέβαια. Μα στα δύσκολα φαινόμαστε».

Ο καλός του φίλος, μάλιστα στην τελευταία του συνέντευξη στην εκπομπή της Ελένης είχε μιλήσει για την δύναμη ψυχής που είχε ο Σάκης και πόσο είχε παλέψει για να κρατηθεί στη ζωή. «Με τον Σάκη έχουμε συμβιώσει – πιο πολύ έχω ζήσει με τον Σάκη, παρά με τον αδελφό μου, τον Αντώνη. Έγινε αδελφική η σχέση μας. Ξεκινήσαμε να κάνουμε παρέα πριν από 40 χρόνια, που φαίνεται αστείο που το λέω! Ο Σάκης τώρα παλεύει με το σθένος του! Στη διάρκεια των προβών είδαμε ότι η ενέργεια που κατέθετε δεν του έκανε καλό και τον έριχνε, οπότε είπαμε να σταματήσει. Τώρα ισορροπεί πολύ δύσκολα με τη ζωή... πάρα πολύ δύσκολα, γιατί θέλω να είμαι ειλικρινής απέναντι στους ανθρώπους. Το ότι κρύβουμε κάποια πράγματα δεν το καταλαβαίνω ποτέ! Σέβομαι όμως τον αδερφό του τον Νίκο, την κοπέλα του. Είναι σε μια φάση που το παλεύει, δεν τον έχω δει πιο γλυκό. Γνωρίζει, είναι τρυφερός και πολύ γλυκός! Ξέρεις, καμία φορά, η φθορά, όταν την βλέπεις στον άλλον, ξεχνάς ότι μπορεί να είσαι και εσύ αυτός κάποια στιγμή! Παίρνεις δύναμη από την αδυναμία του άλλου, αποφεύγω να πάω να τον δω! Δεν θέλω να φανώ ισχυρός σε σχέση με κάποιον που δεν είναι. Θέλει να πηγαίνουν οι φίλοι του! Μου λείπει πολύ!».

Διαβάστε το ιατρικό ανακοινωθέν για το θάνατο του αγαπητού ηθοποιού πατώντας ΕΔΩ.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...