Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που εμπλέκεται σε παράνομες υιοθεσίες και αρπαγή βρέφους

Εγκληματική οργάνωση αλλοδαπών που ενέχεται σε παράνομες υιοθεσίες και αρπαγή βρέφους εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ανηλίκων, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.


Συνελήφθησαν στην Κυψέλη τέσσερις υπήκοοι Βουλγαρίας, δύο γυναίκες ηλικίας 40 και 54 ετών και δύο άντρες ηλικίας 38 και 39 ετών ως μέλη της οργάνωσης, ενώ αναζητείται μία 31χρονη ομοεθνής τους ως συνεργός τους.


Όπως προέκυψε, στις αρχές του μήνα, η 40χρονη άρπαξε το βρέφος 38χρονης Βουλγάρας, η οποία της είχε εμπιστευθεί τη φύλαξή του, μέσα από χώρο του Γενικού Προξενείου της Βουλγαρίας στη Θεσσαλονίκη, όπου είχε μεταβεί για να εκδώσει ταξιδιωτικό έγγραφο στο 15 ημερών αγοράκι της.

Η 40χρονη το παρέδωσε στην 31χρονη συνεργό της, μετά από εντολή της 54χρονης συλληφθείσας, προκειμένου να το πουλήσει έναντι 6.500 ευρώ.

Λίγες ημέρες μετά, η 54χρονη και η 31χρονη μετέβησαν σε συμβολαιογραφικό γραφείο, όπου η 31χρονη παρουσιάστηκε ως η φυσική μητέρα του βρέφους και η 54χρονη ως διερμηνέας και υπέγραψαν ειδικό πληρεξούσιο-δήλωση παροχής συναίνεσης για υιοθεσία του βρέφους από ζευγάρι Ελλήνων.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, οι θετοί γονείς εντοπίστηκαν και το βρέφος θα παραδοθεί στη φυσική του μητέρα.

Και πριν από δέκα ημέρες, η 31χρονη είχε προσεγγίσει ζεύγος υπηκόων Βουλγαρίας που ανέμενε τη γέννηση του παιδιού τους. Τους προσέφερε κατάλυμα και τους ζήτησε να της πουλήσουν το βρέφος όταν αυτό θα γεννιόταν. Για τον ίδιο λόγο φιλοξενούσε στο σπίτι της άλλο ζευγάρι Βουλγάρων, οι οποίοι θα εισέπρατταν 5.000 ευρώ για την πώληση του βρέφους τους.

Διαπιστώθηκε ότι η 54χρονη συλληφθείσα μετέφερε κατ' επανάληψη κυοφορούσες Βουλγάρες με σκοπό να γεννήσουν στην Ελλάδα και στη συνέχεια να πουλήσουν τα βρέφη τους.

Οι δύο άντρες-μέλη της οργάνωσης ήταν υπεύθυνοι για την «προστασία» της οργάνωσης και ο ρόλος τους εστιαζόταν στο να απειλούν τα ζευγάρια για να μην προχωρήσουν σε καταγγελία και αποκαλυφθεί η παράνομη δράση του κυκλώματος.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, κατηγορούμενοι για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, αρπαγή ανηλίκου, απειλή, πλαστογραφία πιστοποιητικών και παράβαση του Νόμου περί υιοθεσιών.

Ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...