Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Λέκτορας της Οξφόρδης ανακρίνεται για το φόνο καθηγητή

Keble College Chapel as viewed across the quad...
Image via Wikipedia
Ένας λέκτορας της Οξφόρδης ανακρίνεται από την αστυνομία σήμερα λόγω των υποψιών ότι δολοφόνησε καθηγητή αστροφυσικής του πανεπιστημίου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το πτώμα του καθηγητή Στίβεν Ρόλινς, 50 ετών, βρέθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο σπίτι του δόκτορα Ντεβίντερ Σίβια, 49 ετών. Το περιστατικό ανέφερε ένας γείτονας.

Ο Σίβια, λέκτορας μαθηματικών, συνελήφθη την ίδια νύχτα. Η νεκροτομή που έγινε στη σορό του Ρόλινς χθες δεν οδήγησε σε σαφή συμπεράσματα για τα αίτια του θανάτου του, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας.

Μια εκπρόσωπος της αστυνομίας απέφυγε να σχολιάσει δημοσιεύματα στον βρετανικό Τύπο σύμφωνα με τα οποία οι δύο επιστήμονες ήταν φίλοι επί σειρά ετών.

Ο Ρόλινς δίδασκε σε μια άλλη σχολή, σε ένα από τα συνολικά 38 κολέγια του πανεπιστημίου, το Σεν Πίτερς. Δίδασκε Διανυσματική Ανάλυση σε πρωτοετείς και ήταν επικεφαλής του τμήματος αστροφυσικής της Οξφόρδης από το 2006 ως το 2010.

«Ήταν ένας πολύ συμπαθής και θαυμάσιος δάσκαλος και συνάδελφος στο κολέγιο και θα μας λείψει πολύ», ανέφερε ο Μαρκ Ντέιμαζερ, διευθυντής του Σεν Πίτερς.

Ο Ρόλινς, ο οποίος ήταν παντρεμένος, ανήκε σε μια διεθνή ομάδα που είχε αναλάβει το σχεδιασμό και την κατασκευή του μεγαλύτερου ραδιοτηλεσκόπιου του κόσμου.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...