Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Αληθεύει ότι απεργούν και πληρώνονται στην ΕΡΤ;

Η διοίκηση έδωσε στην δημοσιότητα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ελάχιστοι από εκείνους που απέργησαν είδαν τον μισθό τους να μειώνεται.

Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ, πολλοί καταφέρνουν να πληρώνονται τις ημέρες των κινητοποιήσεών τους, αφήνοντας τους ανυποψίαστους τηλεθεατές στα κρύα του λουτρού να καταβάλλουν 55 ευρώ τον χρόνο μέσω του ανταποδοτικού τέλους της ΔΕΗ.

Πώς γίνεται αυτό; Πώς είναι δυνατόν στις 30/11, στις 2/12, στις 3/12 και 4/12 από το σύνολο των 3.493 εργαζομένων που απήργησαν να μην πληρώθηκε μόλις το 7,16% (250 άτομα), το 8,9% (314), το 2,2% (77) και το 2,2%, αντίστοιχα;

Τη λύση του μυστηρίου έδωσαν οι αρμόδιες Διευθύνσεις, ανάβοντας το «πράσινο φως» για να πληρωθούν δημοσιογράφοι, διοικητικοί ή τεχνικοί που είτε εργάστηκαν, είτε απουσίαζαν δικαιολογημένα είτε καλύφθηκαν πίσω από την ταμπέλα του «προσωπικού ασφαλείας».



Στη λευκή απεργία των εργαζομένων της ΕΡΤ αναφέρεται ο βουλευτής Επικρατείας και πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Ηλίας Μόσιαλος, σε δήλωσή του. Ο κ. Μόσιαλος κάνει λόγο για «αναξιοκρατία και στρουθοκαμηλισμό» του πολιτικού συστήματος και καλεί την κυβέρνηση να παρέμβει άμεσα.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Μόσιαλου έχει ως εξής:

«Αν είναι αλήθεια πως οι απεργοί της ΕΡΤ αμείβονται χωρίς να εργάζονται, τότε πρέπει να υπάρξει άμεση κυβερνητική παρέμβαση. Είναι γνωστές οι απόψεις μου περί λευκής απεργίας. Τις εξέφρασα ανοικτά το περασμένο καλοκαίρι στην αντιπαράθεσή μου με τον τότε πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ. Δυστυχώς σε αυτή την αντιπαράθεση ήμουν μόνος μου, γιατί το πελατειακό πολιτικό σύστημα έχει στο γενετικό του κώδικα την αναξιοκρατία και τον στρουθοκαμηλισμό. Είναι καιρός να τελειώνουμε με αυτές τις πρακτικές. Το σημερινό πολιτικό σύστημα έχει εξαντλήσει τις δυνατότητές του. Χρειαζόμαστε ένα νέο πολιτικό σύστημα, το οποίο θα αλλάξει τη χώρα και θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις, ώστε να αναπνεύσει η δημιουργική Ελλάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...