Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Στα δικαστήρια οι «αιώνιοι» για Λέτο

Μπορεί ο Ολυμπιακός να μην ενεργοποίησε το καλοκαίρι του 2009 την οψιόν για την αγορά του Σεμπαστιάν Λέτο, με αποτέλεσμα ο Αργεντινός να ντυθεί, τελικά, στα «πράσινα», ωστόσο οι δύο ομάδες θα βρεθούν, με αφορμή αυτή τη μεταγραφή, στα δικαστήρια.

Στο Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο θα λύσουν τις διαφορές τους Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, μετά την καταγγελία των «ερυθρολεύκων» για τη μη καταβολή του 1% του συνολικού ποσού της μεταγραφής του Λέτο, από τη Λίβερπουλ στον Παναθηναϊκό, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Η Γάτα».

Οι Πειραιώτες επικαλούνται στην καταγγελία που έκαναν στην ΕΠΟ τον «μηχανισμό αλληλεγγύης», ο οποίος αναγκάζει τις ομάδες που αποκτούν νεαρούς ποδοσφαιριστές (μέχρι 23 ετών) να καταβάλουν κάποιο ποσό σε αυτές που τους εκπαίδευσαν ή αν θέλετε «ανέθρεψαν» ποδοσφαιρικά.

Ο Λέτο αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό πριν συμπληρώσει τα 23 του χρόνια και όταν ο Παναθηναϊκός τον αγόρασε από τη Λίβερπουλ, έπρεπε να πληρώσει κι ένα ποσό στους «ερυθρόλευκους», που αντιστοιχεί περίπου στο 1% επί της συνολικής μεταγραφής, όπως προβλέπεται από τον «Μηχανισμό Αλληλεγγύης» της FIFA. Επειδή, όμως, η συγκεκριμένη διάταξη δεν έχει ενταχθεί στο ελληνικό ποδοσφαιρικό δίκαιο, προφανώς γι' αυτό και οι «πράσινοι» αμέλησαν αυτή την υποχρέωσή τους.

Έκτοτε πέρασαν, βέβαια, δυόμισι χρόνια και αποτελεί ένα ερώτημα αν ο Ολυμπιακός δικαιούται το 1% επί των 3,5 εκατομ. ευρώ που στοίχισε συνολικά ο Λέτο στον Παναθηναϊκό ή επί των υπολειπόμενων δόσεων που έχει να πληρώσει στη Λίβερπουλ.

Είτε έτσι, είτε αλλιώς, το ποσό δεν είναι μεγάλο (προσεγγίζει τις 15-20.000 λίρες Αγγλίας), αλλά φανερώνει ένα ακόμα πεδίο κόντρας ανάμεσα στους δύο «αιωνίους». Η υπόθεση, που ήταν να εκδικαστεί στην Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της ΕΠΟ, τελικώς οδηγείται στο Διαιτητικό Δικαστήριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...