Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Το ΠΑΣΟΚ αποφασίζει σήμερα

Αρχίζουν σήμερα το μεσημέρι, οι εργασίες του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, με κύριο θέμα το χρόνο της εκλογής νέου προέδρου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που δόθηκε στη δημοσιότητα, στη 1 το μεσημέρι θα γίνει η εκλογή του προεδρείου. Θα ακολουθήσει η ομιλία του γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου, Μιχάλη Καρχιμάκη και στη 1:30 θα πάρει το λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου.

Υπενθυμίζεται ότι στη διάρκεια του Πολιτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, ο κ. Παπανδρέου κατέθεσε νέα πρόταση, σύμφωνα με την οποία η ανάδειξη νέας ηγεσίας θα γίνει από τη βάση και πριν από τις εθνικές εκλογές, μετά όμως την ολοκλήρωση του PSI και της δανειακής σύμβασης, δηλαδή εντός του Μαρτίου με βάση τα σημερινά δεδομένα.

Με το χρονοδιάγραμμα αυτό φέρεται να διαφωνεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος τα δε μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, αναμένεται να τοποθετηθούν στο Εθνικό Συμβούλιο.

Στις 2:30 το μεσημέρι θα αρχίσουν οι τοποθετήσεις των μελών του Εθνικού Συμβουλίου.

Στο Πολιτικό Συμβούλιο αποφασίστηκε επίσης η διεξαγωγή Συνεδρίου τον προσεχή Ιούνιο, ενώ πριν από τις εκλογές και πριν από την εσωκομματική διαδικασία θα συγκληθεί και προγραμματική Εθνική Συνδιάσκεψη του Κινήματος.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Πάνος Μπεγλίτης, όταν ρωτήθηκε για το τι θα γίνει σε περίπτωση που η χώρα οδηγηθεί σε ξαφνικές εκλογές, παραδέχτηκε ότι «δεν μπορώ να απαντήσω σε αυτό το σενάριο».

Ο κ. Μπεγλίτης υποστήριξε ότι «δεν σημαίνει διαφωνία» η στάση των τριών μελών του Πολιτικού Συμβουλίου (Τ.Αντωνίου, Ν.Σαλαγιάννης και Π.Κουκουλόπουλος) που επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν στο Εθνικό Συμβούλιο, καθώς και των δύο μελών που δεν έλαβαν τον λόγο (Ν.Ανδρουλάκης και Συλ.Ράπτη).

Τα παραπάνω πέντε μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, τα οποία στηρίζουν τον κ. Βενιζέλο, είχαν συνάντηση μαζί του το βράδυ της Παρασκευής, χωρίς να όμως να γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...