Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

S&P: Υποβάθμισε και την Γαλλία !

English: Standard & Poor's Headquarters in Low...
Image via Wikipedia
Επιβεβαίωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Φρανσουά Μπαρουάν ότι επίκειται υποβάθμιση του αξιόχρεου της χώρας από την κορυφαία αξιολόγηση AAA στο ΑΑ+ από τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poor's.

Ο κ. Μπαρουάν δήλωσε ότι η υποβάθμιση δεν είναι καταστροφή και πως η αξιολόγηση ΑΑ+ είναι μια καλή αξιολόγηση.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι France 2 σημείωσε πως «δεν υπαγορεύουν οι οίκοι αξιολόγησης τη γαλλική πολιτική» και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση δεν προτίθεται να ανακοινώσει νέα δέσμη μέτρων οικονομικής λιτότητας.

Νωρίτερα ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος της Ευρωζώνης τον οποίο επικαλείται το Reuters, ανέφερε ότι η Standard & Poor's σκοπεύει να προχωρήσει στην υποβάθμιση της αξιολόγησης αρκετών χωρών της ευρωζώνης. Ο αξιωματούχος δεν είπε ποιες χώρες θα υποβαθμιστούν, διευκρίνισε ωστόσο ότι σε αυτές δεν συμπεριλαμβάνεται η Γερμανία. Σύμφωνα με το Bloomberg, το οποίο επικαλείται επίσης ευρωπαίους αξιωματούχους, στις χώρες που πρόκειται να υποβαθμιστούν περιλαμβάνονται η Αυστρία και η Σλοβακία.

Η υποβάθμιση της Γαλλίας ήταν κάτι που αναμενόταν εδώ και καιρό, με την κυβέρνηση της χώρας να σπεύδει το προηγούμενο χρονικό διάστημα να υποβαθμίσει τη σημασία της απώλειες της κορυφαίας αξιολόγησης της χώρας ΑΑΑ.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...