Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Ερχονται νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις από το Μάρτιο ΕΩΣ ΚΑΙ 70 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ

Με νέες μειώσεις στους μισθούς τους που ενδέχεται να αγγίξουν ακόμη και τα 70 ευρώ το μήνα θα έρθουν αντιμέτωποι 7 στους 10 δημοσίους υπαλλήλους από τον Μάρτιο καθώς τίθενται σε εφαρμογή οι νέες ενιαίες κρατήσεις για την επικουρική ασφάλιση στο σύνολο πλέον των αποδοχών τους.


Συγκεκριμένα μέχρι σήμερα οι κρατήσεις των δημοσίων υπαλλήλων για τις επικουρικές συντάξεις υπολογίζονταν στο βασικό τους μισθό με πλαφόν μάλιστα τα 1.666 ευρώ. Από τον Μάρτιο οι κρατήσεις της τάξης του 3% θα υπολογίζονται στο σύνολο των αποδοχών συμπεριλαμβανομένων και των επιδομάτων και μάλιστα χωρίς το όριο που ίσχυε, οι επιπλέον κρατήσεις μάλιστα δεν είναι ξεκάθαρο αν θα συνεισφέρουν τελικά στο ποσό της σύνταξης που θα εισπράξουν.


Μειώσεις όμως στο ποσό των επικουρικών συντάξεων που εισπράττουν θα δουν και εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι, καθώς από τα μέσα του χρόνου το ποσό της επικουρικής που μέχρι σήμερα φορολογείτο αυτοτελώς θα προστίθεται στην κύρια σύνταξη και θα υπόκεινται στη γενική κλίμακα φορολογίας εισοδήματος . Έτσι οι απώλειες θα ξεκινούν από τα 17 ευρώ το μήνα για σύνολο συντάξεων 900 ευρώ και θα φτάνει έως και τα 116 ευρώ το μήνα για υψηλές συντάξιμες αποδοχές πάνω από 2.500 ευρώ.

Αντίστροφα όμως μετρά ο χρόνος και για τις μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις τόσο εκείνων που θα βγουν στη σύνταξη μέσα στο 2014 όσο και εκείνων που λαμβάνουν ήδη επικουρική. Μεγαλύτερες φαίνεται πως θα είναι το "ψαλίδι" για τους ασφαλισμένους των ειδικών ταμείων που θα βγουν στη σύνταξη μέσα στο 2014.
Ο νέος κανονισμός παροχών του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης αναμένεται να προβλέπει ποσοστό αναπλήρωσης που δεν θα ξεπερνά το 20% όταν σήμερα στα ειδικά ταμεία φτάνει ακόμη και το 40% έτσι οι επικουρικές συντάξεις ενδέχεται να μειωθούν ακόμη και το μισό δηλαδή επικουρικές που σήμερα αγγίζουν τα 600€ θα πέσουν στα 300 ευρώ.
Πηγή: Mega

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...