Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Αρση της ασυλίας όλων των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, ζητούν οι ανακρίτριες

Για το κακουργήματα της ένταξης και διεύθυνσης σε εγκληματική οργάνωση ζητείται η άρση της ασυλίας των εννέα βουλευτών της Χρυσής Αυγής που μέχρι σήμερα δεν είχαν καμία ποινική εμπλοκή στην υπόθεση που ερευνά η Δικαιοσύνη.


Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εφέτες ειδικές ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου με έγγραφό τους ζητούν την άρση της ασυλίας των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής καθώς από τα στοιχεία που έχουν στην διάθεσή τους φαίνεται ότι προκύπτουν ενδείξεις που καθιστούν αναγκαία την κλήση προς απολογία ολόκληρης, πλέον, της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες,  οι δυο δικαστικές λειτουργοί ζητούν να αρθεί εκ νέου η ασυλία για τον Ν. Μιχαλολιάκο Ηλία Κασιδιάρη, Νίκο Μίχο, Γιάννη Λαγό, Π. Γερμενή και  Στάθη Μπούκουρα προκειμένου να απολογηθούν για κατοχή πυροβόλων όπλων και πυρομαχικών με σκοπό την προμήθεια της εγκληματικής οργάνωσης.

Τέλος, με το ίδιο έγγραφό τους ζητούν να αρθεί η ασυλία για τον Νίκο Μιχαλολιάκο για κατοχή όπλου και για τον Χρ, Παππα για σύσταση παρανόμου αρχείου.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι αντικείμενο της άρσης της ασυλίας σε ότι αφορά το κομμάτι των όπλων είναι μόνο αυτά που βρέθηκαν στην κατοχή βουλευτών, χωρίς να έχουν νόμιμη άδεια, καθώς για όσα νομίμως κατέχουν εκ του νόμου δεν μπορεί να παρέμβουν οι δικαστικές αρχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...