Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Θεσσαλονίκη : Βαρύτατες καταγγελίες κατά του Πρύτανη του ΑΠΘ από τον Συνδέσμο Καθηγητών

Υπέρ της εφαρμογής του νόμου για τα Πανεπιστήμια τάσσεται με κείμενο του ο Σύνδεσμος Καθηγητών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), και καταγγέλλει τον πρύτανη κ. Γ. Μυλόπουλο .
Ο Σύνδεσμος Καθηγητών του ΑΠΘ, κατηγορεί τον Πρύτανη ότι " πρωτοστατώντας στις προσπάθειες να μην εφαρμοστεί ο νόμος, μετά τη γενική κατακραυγή αναδιπλώθηκε κι επιδίδεται σε συντεχνιακού-συνδικαλιστικού τύπου μεθοδεύσεις κωλυσιεργίας και καθυστέρησης στην εφαρμογή του νόμου".

Ο Σύνδεσμος Καθηγητών τον καταγγέλλει ότι " με τη στάση αυτήν ευτελίζει τους θεσμούς, προκαλεί αλγεινή εντύπωση στην κοινωνία και υποβιβάζει το κύρος του Πανεπιστημίου και των πανεπιστημιακών. και εναντίον των ενεργειών του πρύτανη".

Ο νέος νόμος υποστηρίζουν οι καθηγητές "δίνει στα Πανεπιστήμια την ευκαιρία για μια στροφή προς την αριστεία και την αξιοκρατία, αξίες που όχι μόνο δεν αντίκεινται στις αρχές τις δημοκρατίας, αλλά αντίθετα αποτελούν τη λυδία λίθο της. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ελληνικά Πανεπιστήμια, όπως εξάλλου και ολόκληρη η χώρα, οφείλονται σαφώς και κατά κύριο λόγο στην εκτεταμένη παρουσία ακατάλληλων ανθρώπων σε θέσεις μικρότερης ή μεγαλύτερης ευθύνης. "

Πάντως, ο Σύνδεσμος Καθηγητών A.Π.Θ. τάσσεται υπέρ της άμεσης εφαρμογής του νέου νόμου, χωρίς να το θεωρεί πανάκεια για τα προβλήματα του ελληνικού Πανεπιστημίου.

Ο Σύνδεσμος επικρίνει τις πρυτανικές αρχές γιατί :
1. Δεν παρέδωσαν ακόμη στην Οργανωτική Επιτροπή τους εκλογικούς καταλόγους, παρά τις συνεχείς οχλήσεις της τελευταίας προς αυτές και παρά το γεγονός ότι το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων απάντησε, ήδη από τις 9-12-2011, στα ερωτήματα που έθεσαν σχετικά οι Πρυτανικές Αρχές του Α.Π.Θ.
2.Δεν δημοσιοποίησαν ακόμη τα ονόματα των υποψηφίων, παρά το από 23-12-2011 σχετικό αίτημα της Οργανωτικής Επιτροπής.
3.Δεν δημιούργησαν ακόμη ειδική θέση στο διαδικτυακό τόπο του Α.Π.Θ., όπου οι υποψήφιοι για το Συμβούλιο θα αναρτήσουν τα βιογραφικά σημειώματά τους.
4.Δεν παρέδωσαν ακόμη στην Οργανωτική Επιτροπή τις στρογγυλές σφραγίδες που είναι απαραίτητες για τη διεξαγωγή των εκλογών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...