Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Σε οικονομικό σκάνδαλο εμπλέκουν την Κάρλα Μπρούνι

English: Carla Bruni-Sarkozy during the 2008 A...
Image via Wikipedia
Στο επίκεντρο ενός οικονομικού σκανδάλου βρίσκεται η σύζυγος του Νικολά Σαρκοζί, καθώς το εβδομαδιαίο περιοδικό «Le Marianne» σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε αυτή την εβδομάδα, υποστηρίζει ότι η Κάρλα Μπρούνι με την ιδιότητα της πρέσβειρας του Παγκόσμιου Ταμείου κατά του AIDS διοχέτευσε περίπου 3,5 εκατομμύρια ευρώ με μη νόμιμες διαδικασίες σε φίλο της επιχειρηματία μέσω του ιδρύματός της για τον πολιτισμό και την καταπολέμηση του αναλφαβητισμού.

Κύριος αποδέκτης των χρημάτων αυτών φέρεται να είναι ένας μουσικός, επιχειρηματίας, κουμπάρος και προσωπικός φίλος της Κάρλα Μπρούνι.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το Παγκόσμιο Ταμείο που δημιουργήθηκε πριν από δέκα χρόνια για την καταπολέμηση του AIDS, της ελονοσίας και της φυματίωσης, έδωσε τα χρήματα αυτά απευθείας στον φίλο της Πρώτης Κυρίας της Γαλλίας, χωρίς να γίνει δημόσιος διαγωνισμός.

«Το άρθρο κάνει καταγγελίες που είναι αβάσιμες σχετικά με την εκστρατεία που ξεκίνησε το Ταμείο το 2010 με την υποστήριξη της κ.Μπρούνι-Σαρκοζί» αναφέρει το Παγκόσμιο Ταμείο, διαψεύδοντας το δημοσίευμα του περιοδικού.

Το γραφείο του Σαρκοζί αρνείται να προβεί σε οποιόδήποτε σχόλιο, λέγοντας ότι δεν έχει τίποτα να προσθέσει στην ανακοίνωση του Παγκόσμιου Ταμείου

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...