Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Σοκ στη Τουρκία - Στην φυλακή πρώην Αρχηγος ΕΔ

Στην φυλακή οδηγήθηκε αφού κρίθηκε προφυλακιστέος από τον εισαγγελέα που τον ανέκρινε ο πρώην αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, στρατηγός ε.α. Ιλκέρ Μπάσμπουγ, που κατηγορείται για απόπειρα πραξικοπήματος αλλά και ως μέλος  τρομοκρατικής οργάνωσης
Ο Μπάσμπουγ που ήταν αρχηγός του τουρκικού γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων την περίοδο 2008-2010, προφυλακίστηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα, αφού ανακρίθηκε προηγουμένως επί επτά ώρες. Πρόκειται για προφυλάκιση στο πλαίσιο της υπόθεσης Εργκενεκόν που πήρε δικαστική μορφή τον περασμένο Ιούλιο όταν έγινε δεκτό το κατηγορητήριο σχετικά με την υπόθεση περί δημιουργίας ιστοσελίδων στο Διαδίκτυο από το γενικό επιτελείο με σκοπό την προπαγάνδα και τη φθορά της κυβέρνησης. Εκτός από τον Μπάσμπουγ, κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι 29 άτομα, μεταξύ των οποίων τα δεκαπέντε είναι προφυλακισμένα.
Ουσιαστικά είναι μία από τις υποθέσεις που εντάσσονται στο ευρύτερο πλαίσιο των προσπαθειών που από το 2003, σύμφωνα με τα διάφορα κατηγορητήρια, κατέβαλλαν κατώτεροι, ανώτεροι και ανώτατοι αξιωματικοί και πολλοί μη στρατιωτικοί, με σκοπό τη φθορά της κυβέρνησης Ερντογάν και τη δημιουργία συνθηκών για την επιβολή στρατιωτικού πραξικοπήματος.
Ο ίδιος ο Μπάσμπουγ σε γραπτή του ανακοίνωση αρνήθηκε τις κατηγορίες και υπογράμμισε ότι «είναι παράδοξο το γεγονός ότι μου προσάπτεται η κατηγορία 1,5 χρόνο μετά την αποστράτευσή μου. Αφού πρόκειται για κατηγορίες για την περίοδο κατά την οποία ήμουν εν ενεργεία, οι κρατικές αρχές θα έπρεπε να ξέρουν και τότε αν έχω υποπέσει σε τέτοιες πράξεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...