Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Ιταλία: Νεκρό από σφαίρα κοριτσάκι 9 μηνών στην διάρκεια ληστείας

Italian police SUV
Image via Wikipedia
Ένα κοριτσάκι εννέα μηνών τραυματίσθηκε θανάσιμα κατά την διάρκεια ληστείας στην συνοικία Τορπινιατάρα, στην νότια περιφέρεια της Ρώμης.

Οι γονείς του, Κινέζοι μετανάστες, είχαν μόλις κλείσει το καφέ μπαρ ιδιοκτησίας τους όταν στις εννέα τοπική ώρα, χθες βράδυ, τους πλησίασαν δυο άτομα με καλυμμένο το πρόσωπο, τα οποία απαίτησαν να παραδώσουν τις εισπράξεις της ημέρας, περίπου πέντε χιλιάδες ευρώ. Το ζευγάρι προέβαλλε αντίσταση και οι κακοποιοί πυροβόλησαν τον 40χρονο μετανάστη,τραυματίζοντας θανάσιμα την μικρή Τζόι, που βρισκόταν στην αγκαλιά του. Ο πατέρας μεταφέρθηκε τραυματίας σε κεντρικό νοσοκομείο της Ρώμης. Η μητέρα, σε κατάσταση σοκ, δεν ξέρει ακόμη ότι η μικρή απεβίωσε.

Τους τελευταίους δώδεκα μήνες, στην ιταλική πρωτεύουσα σήμανε συναγερμός εξαιτίας της εγκληματικότητας: 35 πολίτες δολοφονήθηκαν στην μέση του δρόμου, πολλοί κατά την διάρκεια της ημέρας. Οι φόνοι εκτείνονται από τις απόκεντρες περιοχές Σαν Μπαζίλιο και Φιντένε, μέχρι την αστική περιοχή Πράτι, κοντά στα κεντρικά δικαστήρια της Ρώμης.

Σύμφωνα με ανακριτές, τις διέπραξαν ομάδες εγκληματιών διαφόρων χωρών που έχουν αρχίσει να συγκρούονται για τον έλεγχο του εμπορίου ναρκωτικών. Παράλληλα όμως σύμφωνα με πολλούς σχολιαστές πρόκειται και για οργανώσεις που συνδέονται με την μαφία της Καλαβρίας, την Ντρανγκέτα.

Οι φόνοι διαπράττονται έξω από θέατρα, χώρους στάθμευσης, εισόδους πολυκατοικιών. Μετά την χθεσινή ληστεία στην Τορπινιατάρα, ο δήμος της Ρώμης ανακοίνωσε ότι διπλασιάσθηκαν τα σημεία ελέγχου της αστυνομίας και των καραμπινιέρων. Η κινητοποίηση έχει στόχο να μην μετατραπεί η Ρώμη, σε «δεύτερη Νάπολη» όπου οι εκτελέσεις είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...