Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Αναστάτωση και οργή στη Λακωνία για το παραμύθι με την ελονοσία...

Αναστάτωση και οργή έχει προκαλέσει στη Λακωνία, αλλά και σε ολόκληρη την Πελοπόννησο το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας “Αδέσμευτος Τύπος” της 4ης Ιανουαρίου 2012, το οποίο κάνει λόγο για το θάνατο 35 ατόμων από τον ιό του Δυτικού Νείλου και την εμφάνιση δεκάδων κρουσμάτων ελονοσίας σε κατοίκους της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας.

“Απαράδεκτο, ανυπόστατο, κατευθυνόμενο και κατασκευασμένο” κατονομάζει ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Λακωνίας, κ. Δημήτρης Πολλάλης, το συγκεκριμένο δημοσίευμα, το οποίο χαρακτηρίζει ως  προϊόν φαντασίας του δημοσιογράφου κ. Γεωργίου Φράγκου, καθώς σύμφωνα με ανακοίνωση του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.EΛ.Π.ΝΟ.), αναφέρεται ότι σε καμία περιοχή της χώρας δεν έχουν καταγραφεί θάνατοι που να οφείλονται στην ελονοσία, διαψεύδοντας έτσι κατηγορηματικά το δημοσίευμα της εφημερίδας που έκανε λόγο για θανάτους από τη νόσο.

Ο ρόλος του Τύπου είναι καθοριστικός, - τονίζει ο κ. Πολλάλης- αρκεί βεβαίως να αποκαλύπτει τις πραγματικές διαστάσεις των προβλημάτων και όχι την δημιουργία εντυπώσεων.
Η ελευθερία του Τύπου δεν είναι ούτε ανεξέλεγκτη ούτε απεριόριστη και σύμφωνα με τον κώδικα δημοσιογραφικής δεοντολογίας, ο δημοσιογράφος έχει υποχρέωση να σέβεται την αλήθεια και το δικαίωμα του πολίτη για αντικειμενική, ολοκληρωμένη και έγκυρη πληροφόρηση, γεγονός που αγνόησε ο κ. Φράγκος.

Επειδή τέτοια δημοσιεύματα που εμπεριέχουν υπερβολές και ανακρίβειες, αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη, προκαλούν σύγχυση και πανικό στους πολίτες, υποβιβάζουν, δυσφημούν και απαξιώνουν την περιοχή με παράλληλη ζημιά στην τουριστική κίνηση, η Ένωση Ξενοδοχείων Λακωνίας διατυπώνει απερίφραστα την αντίθεσή της στο πνεύμα του προαναφερόμενου δημοσιεύματος, απαιτώντας τόσο από την εφημερίδα όσο και από τον δημοσιογράφο, την άμεση αποκατάσταση της αλήθειας, ενώ επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμο δικαίωμα.

Η τουριστική ανάπτυξη της Πελοποννήσου και κατ’ επέκταση της Λακωνίας έχει στέρεες βάσεις και δεν ανακάμπτετε από τα όποια αναληθή, κατασκευασμένα και κατευθυνόμενα δημοσιεύματα, απ’ όπου και αν προέρχονται".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...