Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Οικογένεια βασάνισε μέχρι θανάτου 15χρονο κατηγορώντας τον για «μαγεία"

Ένα 15χρονο αγόρι από το Παρίσι, που είχε πάει στο Λονδίνο για να περάσει τα Χριστούγεννα με συγγενείς του, βασανίστηκε μέχρι θανάτου από την αδελφή και τον κουνιάδο του οι οποίοι τον κατηγορούσαν για «μαγεία».

Ο ανήλικος Κριστί Μπαμού ταξίδεψε μέχρι τη βρετανική πρωτεύουσα για να γιορτάσει μαζί με όλη την οικογένεια, τα αδέλφια του (ηλικίας 22, 20, 13 και 11 ετών), τη μεγαλύτερη αδελφή του, Μαγκαλί Μπαμού και τον κουνιάδο του Ερίκ Μπικουμπί.

Οι διακοπές τους όμως μετατράπηκαν σε εφιάλτη όταν ο Μπικουμπί κατηγόρησε τον Κριστί και δύο από τις αδελφές του ότι είναι «μάγοι» και επηρεάζουν αρνητικά τον τρίχρονο γιο του, όπως υποστηρίζουν οι εισαγγελικές αρχές. Η Μαγκαλί Μπαμού τάχθηκε με την πλευρά του συζύγου της και συμμετείχε στο βασανισμό των μικρότερων αδελφών της.

Οι δύο ύποπτοι πάντως, που κατάγονται από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, αρνούνται ότι σκότωσαν τον έφηβο.

«Τους έδερναν και τους τρεις, δεν τους επέτρεπαν να φάνε, να πιουν ή να κοιμηθούν και τους επέβαλαν όλο και σκληρότερες τιμωρίες», υπογράμμισε ο εισαγγελέας.

Όταν ένα από τα θύματα προσπάθησε να ειδοποιήσει τηλεφωνικά τη μητέρα του, ο Ερίκ Μπικουμπί το εμπόδισε. Σύντομα ο Κριστί έγινε ο βασικός στόχος του ζευγαριού που υποχρέωσε και τα υπόλοιπα αδέλφια να συμμετάσχουν στα βασανιστήρια, υπό την απειλή ότι θα υφίσταντο τα ίδια.

Το νεαρό αγόρι δέχτηκε δεκάδες χτυπήματα με ξύλα, σιδηρολοστούς, σφυριά και ψαλίδια και στο τέλος παρακαλούσε να τον αφήσουν να πεθάνει. Ανήμερα τα Χριστούγεννα, όντας πια πολύ αδύναμος για να αντισταθεί, ο κουνιάδος του τον ανάγκασε να μπει στη μπανιέρα και την γέμισε με νερό. Κατόπιν κατάβρεξε τα τέσσερα αδέλφια του με παγωμένο νερό. Όταν κατάλαβε ότι ο Κριστί είχε πάψει να κινείται τον έβγαλε από την μπανιέρα, όμως πλέον ήταν πολύ αργά.

Το πτώμα του μικρού, που έφερε ίχνη από σχεδόν εκατό χτυπήματα, βρέθηκε στο πάτωμα του λουτρού. Η Μαγκαλί Μπαμού υποστήριξε στις αρχές ότι πνίγηκε μόνος του ενώ έκανε μπάνιο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...