Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

ΔΗΜΑΡ: Πάνω από 1 δις ευρώ χάνει το Δημόσιο από φόρους καυσίμων με το λαθρεμπόριο

"Η εισαγγελική παρέμβαση κατά του γενικού γραμματέα Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων του υπουργείου Οικονομικών σχετικά με τη διερεύνηση καταγγελίας για μη είσπραξη προστίμων, που επιβλήθηκαν από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών σε περιπτώσεις λαθρεμπορίας καυσίμων και η συνακόλουθη παραίτησή του, επαναφέρει στο προσκήνιο το ζήτημα της πάταξης της φοροδιαφυγής. Μάλιστα η κατάσταση δείχνει να επιδεινώνεται, αφού διάφορα στελέχη των υπουργείων μεταθέτουν τις ευθύνες το ένα στο άλλο και μάλιστα πολλοί μιλούν για κυκλώματα που δεν επιτρέπουν τη διευθέτηση των προβλημάτων¨".


Αυτό αναφέρουν σε ερώτησή τους στη Βουλή, οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Λεβέντης, Νίκος Τσούκαλης και Γρηγόρης Ψαριανός και επισημαίνουν:

"Tο ηλεκτρονικό σύστημα καταμέτρησης των ποσοτήτων των καυσίμων, που εισρέουν από το βυτίο μέχρι την αντλία και συνδέεται με τη γενική γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών για αυτόματη φορολόγηση, φαίνεται να μην λειτουργεί. Κατά συνέπεια, το Δημόσιο στερείται σημαντικών εσόδων ( πάνω από 1 δις ευρώ) από φόρους, ενώ επιτρέπει στα κυκλώματα του λαθρεμπορίου να πλουτίζουν.

Δεδομένων των ανωτέρω καθώς και ότι σύμφωνα με δημοσιεύματα υπάρχουν καταγγελίες, για συναλλαγές μεταξύ των μηχανισμών των αρμόδιων υπηρεσιών και τμημάτων της αλυσίδας διακίνησης καυσίμων,

ερωτώνται οι κ. Υπουργοί:
Έχουν ερευνηθεί οι σχετικές καταγγελίες;
Ποια είναι τα μέχρι τώρα αποτελέσματα της πάταξης της λαθρεμπορίας καυσίμων και του παραεμπορίου;
Αληθεύει ότι το σύστημα εκροών- εισροών των καυσίμων δεν λειτουργεί ορθά; Αν ναι για ποιο λόγο και τι προτίθεστε να κάνετε για αυτό;"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...