Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

"Αρχοντας του ALPHΑ" και πάλι ο Κοντομηνάς

Ο μεγαλοεπιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς γίνεται -και πάλι- ο "Αρχοντας του ALPHΑ" , μετά και την επίσημη ανακοίνωση εξαγοράς του μεριδίου του RTL Group.

Η επίσημη ανακοίνωση έγινε σήμερα από το Λουξεμβούργο όπου έχει την έδρα του το γκρουπ με την παρακάτω ανακοίνωση:


RTL Group
Image via Wikipedia
"Το RTL Group ανακοίνωσε ότι θα πουλήσει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών που αντιστοιχεί στο 70% του Alpha Media Group στον Έλληνα επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά. H συναλλαγή υπόκειται στην έγκριση της Ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού, και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του πρώτου τριμήνου του 2012.

Καθώς ο κ. Κοντομηνάς κατέχει σήμερα μειοψηφική συμμετοχή που αντιστοιχεί στο 30% του Alpha Media Group, θα γίνει και πάλι ο μοναδικός ιδιοκτήτης της εταιρείας, ενώ η σημερινή διοίκηση θα εξακολουθήσει να συμμετέχει στη λειτουργική διαχείριση του σταθμού.

Ο Γκέρχαρντ Τσάιλερ, Διευθύνων Σύμβουλος του RTL Group δήλωσε: «Δεδομένης της έντονης και συνεχιζόμενης οικονομικής και χρηματοπιστωτικής κρίσης στην Ελλάδα, αποφασίσαμε εντέλει την έξοδό μας από την ελληνική αγορά. Παρότι δεν μπορούμε να επηρεάσουμε τη συνολική πορεία της αγοράς, η διοικητική ομάδα του σταθμού, με επικεφαλής τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, Κρίστοφ Μαϊνούς, μαζί με τους εργαζομένους του Alpha, κατάφερε να αυξήσει το μερίδιο τηλεθέασης του σταθμού και να περιορίσει παράλληλα το κόστος του προγράμματος, επιτυγχάνοντας και τα δύο σε μεγάλο βαθμό. Είμαστε ευτυχείς για την εξεύρεση μίας λύσης που επιτρέπει στον Alpha να συνεχίσει τη λειτουργία του. Ευχόμαστε στον Alpha, στους εργαζομένους του και στον επιχειρηματικό μας εταίρο, Δημήτρη Κοντομηνά, ειλικρινά ό,τι καλύτερο για το μέλλον, και τους ευχαριστούμε για την εξαιρετική συνεισφορά τους και την αφοσίωση στο έργο τους, σε πολύ δύσκολους καιρούς».

Ο Δημήτρης Κοντομηνάς δήλωσε: «Ο Alpha βελτίωσε σημαντικά τη θέση του στην αγορά τα τελευταία τρία χρόνια. Λυπάμαι που το RTL Group αποχωρεί από την ελληνική αγορά, ιδίως δεδομένων των όσων έχουν επιτευχθεί. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους επιχειρηματικούς μου εταίρους στο RTL Group για την εμπιστοσύνη, την καλή συνεργασία καθώς και την τεχνογνωσία με την οποία συνέβαλαν στην επανατοποθέτηση του Alpha προς νεότερα σε ηλικία κοινά. Χαίρομαι που θα συνεχίσω να συνεργάζομαι με την άκρως επαγγελματική διοικητική ομάδα του Alpha προκειμένου να καθοδηγήσουμε την εταιρία εν μέσω μίας δύσκολης περιόδου».

Μετά από αυτή την ανακοίνωση η πλευρά του Δημ. Κοντομηνά αναλαμβάνει και επίσημα τα ηνία του σταθμού και αναμένονται αλλαγές αν και οι μεγάλες μεταβολές θα γίνουν με τη νέα τηλεοπτική σεζόν τον Οκτώβριο του 2012.


Το RTL Group απέκτησε πλειοψηφικό πακέτο μετοχών στο Alpha Media Group τον Δεκέμβριο του 2008 και σήμερα κατέχει το 70%. Έκτοτε, η ελληνική τηλεοπτική διαφημιστική αγορά εκτιμάται ότι έχει σημειώσει πτώση άνω του 50%. Παρά τον σημαντικό περιορισμό του κόστους (μείωση 45% μεταξύ του 2008 και του 2011) προκειμένου να αντισταθμιστεί η μείωση των διαφημιστικών εσόδων, ο Alpha κατάφερε την ίδια στιγμή να ενισχύσει σημαντικά το μερίδιο τηλεθέασης του στο κυρίως κοινό του, τους τηλεθεατές ηλικίας 15-44, από 12,5% το 2008 σε 14,6% το 2011.




Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...