Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Εφοριακοί με βίλες, ξενοδοχεία και offshore!

Στο στόχαστρο του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη έχει μπει ομάδα νυν και πρώην εφοριακών, με βίλες, ξενοδοχεία και off shore εταιρίες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος», στα χέρια του εισαγγελέα έχει φθάσει φάκελος με φωτογραφίες και έγγραφα, που δείχνουν ότι συγγενείς συνταξιούχοι εφοριακού έχουν υπό τον έλεγχό τους μεγάλης αξίας ακίνητα και off shore εταιρείες.

Ο κ. Πεπόνης θα διερευνήσει αν ο πλουτισμός αποκτήθηκε νόμιμα ή είναι προϊόν διαφθοράς και χρηματισμού από συγκεκριμένες υποθέσεις που έλεγξαν οι εμπλεκόμενοι εφοριακοί τα προηγούμενα χρόνια.

Μάλιστα, έχει δώσει παραγγελία σε Εισαγγελέα Πρωτοδικών να διερευνήσει πλήρως το φάκελο, που διαθέτει φωτογραφίες από πολυτελέστατες μονοκατοικίες στα βόρια προάστια, επταώροφη πολυκατοικία σε άλλη περιοχή, ξενοδοχείο στη Σκόπελο και στοιχεία για υπεράκτιες εταιρείες στην Κύπρο.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται ότι θα γίνει εξονυχιστικός έλεγχος στους φακέλους που χειρίστηκε η ομάδα των νυν και πρώην εφοριακών, τα περιουσιακά στοιχεία των οποίων θα διερευνηθούν πλήρως.

Επίσης, θα ελεγχθούν και τα πόθεν έσχες συγγενικών τους προσώπων, κυρίως αυτών που έχουν περιουσία η οποία δεν δικαιολογείται από τα εισοδήματά τους.

Παράλληλα, θα γίνει έφοδος σε υποθηκοφυλακεία και θα ανοίξουν τραπεζική λογαριασμοί για πάρτι εκατομμυρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...