Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Ζέστη, αλλά και καταιγίδες την Κυριακή

Έως 34 βαθμούς θα δείξει το θερμόμετρο στην Αττική – Δείτε τι καιρό θα κάνει την επόμενη εβδομάδα


Καλός και θερμός θα είναι ο καιρός σε όλη τη χώρα την Κυριακή, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, ωστόσο αναμένεται να σημειωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας, κυρίως σε ορεινά ηπειρωτικά τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 32 βαθμούς στη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα, από 19 έως 31 στη Δυτική Ελλάδα, από 19 έως 34 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 24 έως 32 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι, 5 μποφόρ, με εξαίρεση τα νοτιότερα πελάγη όπου θα επικρατήσουν μέτριοι έως ισχυροί δυτικοί άνεμοι εντάσεων 5 με 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι, 4 με 5 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις κατά τις θερμές κυρίως ώρες της ημέρας, περιμένουμε την Κυριακή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες κυρίως διευθύνσεις ασθενείς.

Πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις περιμένουμε την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι, 4μποφόρ.

Παρόμοιο θα είναι το σκηνικό του καιρού και την επόμενη εβδομάδα σε όλη τη χώρα.

Αναλυτικά για Δευτέρα και Τρίτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα ηπειρωτεικά μετά το μεσημέρι υπάρχει πιθανότητα για βροχή. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και στα πελάγη δυτικοί, βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη το σκηνικό δεν αλλάζει και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα δυτικά κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις με μεμονωμένες καταιγίδες στα βορειοδυτικά και πιθανές βροχές στα υπόλοιπα ορεινά. Τοπικά περιορισμένες ορατότητες το πρωί στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνεόυν δυτικοί, βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα είναι σε μικρή πτώση στα βορειοδυτικά αλλά στις υπόλοιπες περιοχές θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα.

 Για την Παρασκευή η ΕΜΥ προβλέβει γενικά αίθριο καιρό και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν μεμονωμένες βροχές στα ορεινά κυρίως της βορειοανατολικής χωράς. Άνεμοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και θερμοκρασία σε μικρή πτώση κυρίως δυτικά και βόρεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...