Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Γιατρός στη Μακεδονία έγραψε μέσα σε ένα μήνα 4.388 συνταγές!

Ο... πρωταθλητής στην υπερσυνταγογράφηση έγραφε -κατά μέσο όρο- 146 συνταγές τη μέρα - Διαβάστε απίστευτα περιστατικά που μαρτυρούν κατασπατάληση δημοσίου χρήματος


Απίθανες υποθέσεις διαφθοράς στο χώρο της Υγείας ήρθαν τις τελευταίες ημέρες σε γνώση του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, οι οποίες καταδεικνύουν την «υπόγεια» σχέση γιατρών με εταιρείες και φαρμακεία.

Από τη μία γιατρός συνταγογραφεί περίπου 146 συνταγές την ημέρα και από την άλλη γιατρός  συνταγογραφεί κατά 93% σκευάσματα μιας εταιρείας.

Αίσθηση προκαλεί η υπόθεση ενός γενικού γιατρού στη Μακεδονία, ο οποίος έγραψε 4.388 συνταγές μέσα σε ένα μόλις μήνα ή με άλλα λόγια έγραφε 150 με 200 συνταγές κάθε μέρα! Όμως και στη Θράκη δύο άλλοι γενικοί γιατροί συνταγογράφησαν μέσα σε ένα μήνα 3.200 συνταγές ο καθένας τους.

Επίσης, ένας παθολόγος συνταγογράφησε μόλις 33 συνταγές μέσα σε ένα μήνα, με συνολική όμως δαπάνη 110.000 ευρώ και μέση αξία συνταγής τα 3.400 ευρώ! Ακόμη, ασφαλισμένος μέσα σε ένα μήνα έλαβε 15 συνταγές με συνολικό αριθμό 785 κουτιά φαρμάκων και δαπάνη 8.500 ευρώ, ενώ ένα άλλος πάλι σε ένα μήνα έλαβε εννέα συνταγές και 400 κουτιά.

Φυσικά υπάρχουν και οι «υπόγειες» σχέσεις γιατρών με εταιρείες. Γιατρός συνταγογραφούσε κατά 93% σκευάσματα μία συγκεκριμένης εταιρείας, ποσοστό που αντιστοιχούσε στο 1% του συνολικού τζίρου της ειδικότητάς του, ενώ ένας παθολόγος στην Αττική συνταγογραφούσε σκευάσματα συγκεκριμένης εταιρείες σε ποσοστό 85%, με μηνιαίο τζίρο 85.000 ευρώ και ένας παιδίατρος πάλι στην Αττική συνταγογραφούσε κατά 70% σκευάσματα πολυεθνικής εταιρείας.

Βέβαια από το «παιχνίδι» δε θα μπορούσαν να λείψουν και οι σχέσεις γιατρών-φαρμακείων.  Γιατρός στην Αττική το 95% των συνταγών που έγραφε εκτελούνταν σε ένα μόνο φαρμακείο, ενώ ένας άλλος πάλι στην Αττική το 89% των συνταγών του εκτελούνταν πάλι σε ένα φαρμακείο, με μηνιαίο κόστος πάνω από 50.000 ευρώ. Παρόμοια περιστατικά εντοπίστηκαν στις Σέρρες και στα Ιωάννινα.

Όλες οι περιπτώσεις διαφθοράς, έχουν γίνει γνωστές στον υπουργό Υγείας και στις αρμόδιες οικονομικές αρχές, οι οποίες θα προχωρήσουν σε περαιτέρω έλεγχο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...