Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Σύλληψη 21χρονου- Ανέβαζε γυμνές φωτογραφίες ανήλικης στο Facebook

Συνελήφθη 21χρονος από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με την κατηγορία της διακίνησης παιδικού πορνογραφικού υλικού, του εκβιασμού και της παραβίασης προσωπικών δεδομένων, με θύμα μια 15χρονη.

Όλα άρχισαν πριν από περίπου ένα χρόνο, όταν η 15χρονη Ελληνίδα κάτοικος Ηνωμένου Βασιλείου, άρχισε να συνομιλεί με έναν άγνωστο άντρα στο Facebook, ο οποίος σύντομα την έπεισε να του στείλει γυμνές φωτογραφίες της. Όταν η 15χρονη αρνήθηκε να του στείλει περισσότερες, την εκβίασε ότι θα δημοσιοποιούσε στο διαδίκτυο τις φωτογραφίες που ήδη κατείχε και παράλληλα θα ενημέρωνε τη μητέρα της και τρίτα πρόσωπα.

Η ανήλικη υπέκυψε στον εκβιασμό, με αποτέλεσμα να του στείλει και άλλες γυμνές φωτογραφίες της, καθώς και βίντεο. Όταν αρνήθηκε πάλι να του στείλει και άλλες φωτογραφίες, ο 21χρονος παραβίασε το προφίλ της στο Facebook και ανάρτησε 370 γυμνές φωτογραφίες της, ενώ παράλληλα την απειλούσε τηλεφωνικά ότι θα πάει στο σπίτι της με φίλους του και θα την χτυπήσει. Η μητέρα της ανήλικης, υπέβαλλε υπόμνημα στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, επιβεβαιώνοντας την όλη υπόθεση, ενώ επίσης ανέφερε τα κοινωνικά και ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετώπισε το 15χρονο θύμα λόγω του περιστατικού.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, , σε έρευνα που έκανε μετά από παρέμβαση εισαγγελέα, κατάφερε να εντοπίσει και να ταυτοποιήσει τα στοιχεία του 21χρονου, εν σε έρευνα που έγινε σπίτι του κατασχέθηκαν δύο σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή, δύο κάρτες κινητής τηλεφωνίας και ένα κινητό τηλέφωνο. Από την έρευνα που έγινε στα αρχεία του υπολογιστή, βρέθηκαν βίντεο και φωτογραφίες της ανήλικης και από έτερο άτομο, το οποίο ήταν στα όρια της ανηλικότητας.

Επιπλέον, όπως προέκυψε ο δράστης συνομιλούσε με την ανήλικη χρησιμοποιώντας στο προφίλ του στοιχεία συγγενικού του προσώπου.

Πηγή: | iefimerida.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...