Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ, φόβοι για νέο τρομοκρατικό χτύπημα

Μια νέα οργάνωση που πραγματοποίησε εσπευσμένα – λόγω της επικαιρότητας – την επίθεση στο γραφείο του πρωθυπουργού στη λεωφόρο Συγγρού, βλέπουν οι αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής. Οι δύο άγνωστοι και η πιθανότατα γυναίκα οδηγός του αυτοκινήτου που πραγματοποίησαν τη διαφυγή τους, λένε οι αστυνομικοί ότι είναι πρόσωπα άπειρα στο αντάρτικο πόλης που πραγματοποίησαν βιαστικά το χτύπημα κάτω από τις οδηγίες και το γενικό πρόσταγμα παλιών και έμπειρων προσώπων.

Οι πληροφορίες λένε πως στο 12ο όροφο της ΓΑΔΑ γνώριζαν πως ο κύκλος των οργανώσεων που είχαν δράσει την τελευταία δεκαετία, είχε ουσιαστικά κλείσει. Πολλά μέλη από τη Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς, η Σέχτα Επαναστατών έχει σιγήσει τα τελευταία δυόμισι χρόνια (η Αντιτρομοκρατική εκτιμά ότι έχει στα χέρια της το οπλοστάσιο της οργάνωσης) και ο Επαναστατικός Αγώνας έχει εξαρθρωθεί.

Βέβαια, ο αρχηγός της οργάνωσης Νίκος Μαζιώτης τους τελευταίους οκτώ μήνες είναι καταζητούμενος, αφού τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγος του Πώλα Ρούπα αφέθησαν ελεύθεροι μετά την παρέλευση του 18μηνού με περιοριστικούς όρους και έκτοτε καταζητούνται και σε αυτό το σημείο οι αστυνομικοί δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα.

Οι αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής, εκτιμούν ότι τον τελευταίο χρόνο υπήρξε μια γενική ανασυγκρότηση του αντάρτικου πόλης, μέσα από την οποία γεννήθηκαν νέα δεδομένα. Εκτιμούν ότι δημιουργήθηκε ένας νέος πυρήνας με επιχειρησιακά χαρακτηριστικά ο οποίος ανέλαβε εσπευσμένα δράση λόγω των πολιτικών εξελίξεων και των κινήσεων της Αστυνομίας για να διαλύσει τις καταλήψεις ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου σε εγκαταλελειμμένα κτίρια.

«Μπορεί η σφαίρα από το καλάζνικοφ να χτύπησε το γραφείο του πρωθυπουργού, όμως έχουμε αμφιβολίες αν οι δράστες γνώριζαν που βρίσκεται και το είχαν βάλει στόχο. Και αυτό γιατί οι υπόλοιπες οκτώ σφαίρες δεν έφθασαν καν στο κτίριο. Κάτι που σημαίνει ότι η απειρία ήταν αυτή που τους έκανε να αστοχήσουν», λέει στο protothema.gr αξιωματικός της Αντιτρομοκρατικής και προσθέτει: «Όσο για τη σφαίρα από το μάγκνουμ που βρέθηκε στην ταράτσα, μέχρι στιγμής εξακολουθεί να παραμένει άλυτο μυστήριο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...