Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Την κοπάνησε στο εξωτερικό δικηγόρος του Λαυρεντιάδη


Ένα ακόμη ένταλμα για την σύλληψη μιας δικηγόρου που φέρεται να εμπλέκεται σε εταιρείες του προφυλακισμένου επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη αλλά και να συμμετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας Proton Bank, εξέδωσε η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση υπεξαίρεσης 700 εκατ. ευρώ από την εν λόγω τράπεζα, κ. Ιωάννα Χατζάκη.  

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τη δικηγόρο Ελένη Σκούρα, η οποία είχε κληθεί από την ανακρίτρια να εμφανιστεί ενώπιον της, προκειμένου να απολογηθεί για βαριές κατηγορίες που της είχαν απαγγελθεί (ξέπλυμα, απάτη σύσταση συμμορίας, κ.ά), πλην όμως εκείνη δεν εμφανίστηκε και η κ. Χατζάκη προχώρησε στην έκδοση εντάλματος καθώς μετά τη μη εμφάνισή της κατηγορούμενης κρίθηκε ότι διέφυγε εκτός Ελλάδος.

Βάση του εντάλματος που εξέδωσε η ανακρίτρια η συγκεκριμένη δικηγόρος καταζητείται, πλέον, από τις αστυνομικές αρχές όπως άλλωστε και ο Πέτρος Κυριακίδης, άλλοτε στενός συνεργάτης του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, ο οποίος εξαφανίστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο όταν πληροφορήθηκε, προφανώς, ότι οι αστυνομικές αρχές τον καταζητούν βάση εντάλματος. Οι κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί στη δικηγόρο αφορούν στην υπόθεση των επισφαλών δανείων της Proton Bank που υπολογίζονται στα 700 εκατ. ευρώ και τα οποία σύμφωνα με τη  Δικαιοσύνη χορηγήθηκαν σε εταιρείες και σε πρόσωπα που συνδέονται με τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη το διάστημα που εκείνος μετείχε στο Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας. Για την υπόθεση της Proton Bank έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για βαριά κακουργήματα σε 33 πρόσωπα.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...