Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Ισχυροί άνεμοι στα πελάγη και χιονοπτώσεις στα ορεινά

Κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας, προβλέπει η ΕΜΥ ενώ προβλήματα έχουν δημιουργηθεί από τους θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη και τις χιονοπτώσεις στα ορεινά. Από το Λαύριο δεν πραγματοποιείται κανένα δρομολόγιο πλοίου ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους από τον Πειραιά για Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα.

Από το μεσημέρι χιονίζει στα ορεινά της Πελοποννήσου, ιδιαίτερα στην ορεινή Αρκαδία και την Κορινθία, γι' αυτό και όσοι κινούνται ή πρόκειται να κινηθούν στο ορεινό δίκτυο της Πελοποννήσου, θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες

Εν τω μεταξύ, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων από το 43ο έως το 51ο χλμ της εθνικής οδού Νεμέας - Λεβιδίου, λόγω έντονης χιονόπτωσης.

Επιπλέον, από την συνεχή βροχόπτωση των τελευταίων ημερών έχουν προκληθεί προβλήματα με καταπτώσεις βράχων σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου στην Γορτυνία, όπως μέσα στο χωριό Λαγκάδια, ενώ έχει φουσκώσει επικίνδυνα ο Λούσιος ποταμός. 

Ο δήμος Γορτυνίας, σε ανακοίνωσή του επισημαίνει, ότι υπάρχει μεγάλη δυσκολία στη μετακίνηση των πολιτών σε πολλά χωριά της περιοχής, από τις καταπτώσεις βράχων.  

Απαγορευτικό απόπλου από Λαύριο και Πειραιά για Κυκλάδες-Κρήτη-Δωδεκάνησα


Σε ισχύ  παραμένει η μερική απαγόρευση απόπλου, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατά τόπους τα 8 με 9 μποφόρ.

Από τον Πειραιά δεν εκτελείται κανένα δρομολόγιο για τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δεδωκάνησα. 

Για τον Αργοσαρωνικό πραγματοποιήθηκε το τελευταίο δρομολόγιο στις 18:00 το απόγευμα με πλοίο συμβατικού τύπου, ενώ κανονικά γίνονται τα δρομολόγια για τη Σαλαμίνα από το Πέραμα.

Από τη Ραφήνα θα εκτελεστεί μόνο το τελευταίο δρομολόγιο για το Μαρμάρι στις 7:30 το απόγευμα, ενώ δεν γίνεται κανένα δρομολόγιο από το Λαύριο.

Κλειστές παραμένουν, επίσης, οι πορθμειακές γραμμές Ρίο - Αντίριο, Αγ. Μαρίνα - Νέα Στύρα, Καβάλας - Πρίνου και Κέρκυρας - Λευκίμης.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε δελτίο αναγγελίας θυελλωδών ανέμων για το νότιο Ιόνιο,τη θάλασσα Κυθήρων, το νοτιοδυτικό, νοτιοανατολικό, βορειοανατολικό κεντρικό Αιγαίο, νοτιοδυτικό Κρητικό, θάλασσα Σάμου και Στενό Καφηρέα.

Εξασθένηση των ανέμων αναμένεται μετά τις 12 μετά τα μεσάνυχτα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...