Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Για ανθρωποκτονία δικάζονται τέσσερις αστυνομικοί

Για ανθρωποκτονία από αμέλεια σε βάρος νεαρού τοξικομανούς δικάζονται ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου τέσσερις αστυνομικοί από το Τμήμα Ακροπόλεως.

Η υπόθεση αφορά τον θάνατο, τον Μάιο του 2008, τοξικομανούς κατά την διάρκεια σύλληψής του από τους κατηγορουμένους που βαρύνονται επιπλέον και με την κατηγορία της ψευδορκίας.

Το περιστατικό είχε συμβεί στο κέντρο της Αθήνας και σύμφωνα με τον πατέρα του παιδιού, που παρίσταται ως Πολιτική Αγωγή και κατέθεσε σήμερα, πρόκειται για αστυνομική βία.

Ο πολιτικώς ενάγων υποστήριξε στο δικαστήριο ότι ο γιος του δεν πέθανε από πνιγμό, όπως υποστήριξαν οι αστυνομικοί λέγοντας ότι προσπάθησε να καταπιεί μία σακούλα με ναρκωτικά, αλλά από σφοδρή κακοποίηση.

Όπως κατέθεσε ο μάρτυρας όταν πήγε να πάρει το νεκρό παιδί του είδε το σώμα του παιδιού του σε ένα θάλαμο στο νεκροτομείο μέσα σε μια κούτα, κολυμπώντας στο αίμα. «Έμαθα από τις αρχές ότι 2 αστυνομικοί από το Α.Τ. Ακροπόλεως βρήκαν το γιο μου σε κωματώδη κατάσταση στην οδό Αναξαγόρα, στο κέντρο της Αθήνας. Μου είπαν ότι του έκαναν μαλάξεις να συνέλθει. Μου είπαν ψέματα ότι πέθανε από πνιγμό γιατί προσπάθησε να καταπιεί μια σακούλα με ναρκωτικά».

Όπως υποστήριξε στο δικαστήριο ο πατέρας του θύματος, από την έρευνα που έγινε για το τραγικό συμβάν στο Εσωτερικών Υποθέσεων της ΓΑΔΑ αποκαλύφθηκε ότι οι κατηγορούμενοι συμμετείχαν στην σύλληψη.

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, σε βίντεο που είχε καταγράψει κάτοικος της περιοχής ο νεαρός φαίνεται να κακοποιείται βάναυσα. «Φαίνεται ότι έγινε μάχη για να τον συλλάβουν. Τον χτύπησαν, του έκαναν κεφαλοκλείδωμα, τον έσυραν οκτώ μέτρα. Χάθηκαν όλα τα πράγματά του. Του έβαλαν τη σακούλα στο λαιμό για να δικαιολογήσουν την αιτία θανάτου».

Ο πατέρας του νεαρού κατέθεσε στο δικαστήριο ότι η γιατρός από το νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ, όπου είχε διακομισθεί ο γιος του, του είχε πει πως «στο λαιμό του παιδιού σας δεν βρήκαμε κανένα εμπόδιο».

Η δίκη θα συνεχιστεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...