Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Σαμαράς: «Το μαύρο θα φύγει. Δεν επιστρέφουμε στο αμαρτωλό καθεστώς»

Ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι συμφώνησε στην σύσκεψη για την επαναπρόσληψη 2000 εργαζομένων με τρίμηνες συμβάσεις και σε 10 ημέρες να είχε ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τη νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση. «Το μάυρο θα φύγει. Δεν επιστρέφουμε στο αμαρτωλό καθεστώς».

«Έμενε σήμερα να προσδιορίσουμε πόσοι θα ήταν αυτοί που θα προσλαμβάνονταν από τους απολυμένους της ΕΡΤ. Είχαμε συμφωνήσει τις επόμενες 10 ημέρες να ψηφιστεί στη Βουλή το θεσμικό πλαίσιο για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Εγώ έκλεισα την αμαρτωλή ΕΡΤ. Ας είχαν δικό τους υφυπουργό να φτιάξουν την νέα υγιή δημόσια ραδιοτηλεόραση. Σήμερα στη συζήτηση ο Φ.Κουβέλης εμφανίστηκε έξω από το πλαίσιο και τη λογική αυτής της λύσης που χθες αποδέχθηκε. Και ήθελε αορίστως κάποτε στο μέλλον να δούμε την αναδιάρθρωση της εν λειτουργία. Να μην αλλάξει τίποτα» είπε ο πρωθυπουργός και συνέχισε: «Το μαύρο από τις συχνότητες θα φύγει αλλά στο αμαρτωλό παρελθόν δεν θα επιστρέψουμε. Ο κ. Κουβέλης και η ΔΗΜΑΡ επέλεξαν να μην στηρίξουν την λύση αυτή. Θέλω να προχωρήσουμε όλοι μαζί όπως ξεκινήσαμε. Θα προχωρήσω όπως και να έχει. Στόχος μας είναι να ολοκληρώσουμε την προσπάθεια. Ελπίζουμε στη στήριξη και της ΔΗΜΑΡ. Ο κ. Βενιζέλος θαρραλέα στήριξε την λύση αυτή. Και έχει δίκιο όταν λέει ότι κάποιοι σηκώνουν το βάρος της ευθύνης και κάποιοι εμφανίζονται μόνο κατά περίσταση. Κανείς δεν θέλει εκλογές αυτή τη στιγμή. Αλλά κανείς δεν θέλει ακυβερνησία. Σήμερα κλείσαμε έναν χρόνο ως κυβέρνηση. Μας μένουν άλλα τρία. Θα τα εξαντλήσουμε για το καλό του ελληνικού λαού».

«Εκείνο που τώρα προέχει είναι να συνεχιστεί το έργο της κυβέρνησης να πιάσουν τόπο οι θυσίες του λαού. Οι μεταρρυθμίσεις δεν μπορούν να προχωρήσουν με τα λάθη του παρελθόντος. Χρειαζόμαστε άλματα προς τα εμπρός. Έκανα από την πρώτη στιγμή προσπάθειες να βρεθεί λύση. Δεν απάντησα από την πρώτη στιγμή σε διάφορα επιθετικά σχόλια με ενδιέφερε να βρεθεί άμεσα λύση» τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...