Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Μέρκελ: Αν οι Νότιοι Ευρωπαίοι θέλουν ευημερία θα την έχουν μόνο με λιτότητα


Στην Αγία Πετρούπολη, προκειμένου να μιλήσει σε Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ, βρίσκεται... η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ.

Σε σημερινές της δηλώσεις η Γερμανίδα καγκελάριος υπογράμμισε πως η πολιτική λιτότητας στην Ευρώπη, για την οποία έχει κατηγορηθεί ευρέως, δεν ήταν απόφαση της Γερμανίας, αλλά λήφθηκε από κοινού από όλα τα μέλη της ΕΕ.

Ωστόσο, η κυρία Μέρκελ είπε χαρακτηριστικά, στη συνέχεια: «Θέλω η Ευρώπη να παραμείνει μια ευημερούσα ήπειρος που να μπορεί να ανταγωνιστεί άλλα έθνη».

Όσον αφορά στη Νότια Ευρώπη και τα κράτη-μέλη της που μαστίζονται από την οικονομική κρίση, η κυρία Μέρκελ σχολίασε: «Εάν οι Νότιοι Ευρωπαίοι θέλουν την ευημερία τους, τότε αυτό θα το πετύχουν μόνο αν περάσουν μέσα από τη λιτότητα».

Σχετικά δε, με τη στάση της Αγγλίας και το δημοψήφισμα Κάμερον για παραμονή ή έξοδο από την ΕΕ, η Γερμανίδα καγκελάριος, είπε: «Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αλλά όταν η ΕΕ γίνεται πάρα πολύ αργή και γραφειοκρατική το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ένας βασικός οδηγός για εμάς».

Γερμανία: Δεν έχουμε ανάμειξη στον τρόπο εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος

Την ίδια ώρα, η γερμανική κυβέρνηση επανέλαβε ότι ο τρόπος με τον οποίο εφαρμόζεται το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα στην Ελλάδα είναι υπόθεση της Αθήνας.

Απαντώντας σε αλλεπάλληλες ερωτήσεις σχετικά με την κατάσταση στην Ελλάδα, τόσο ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της καγκελαρίας Γκέοργκ Στράιτερ, όσο και οι εκπρόσωποι των υπουργείων Οικονομικών και Εξωτερικών, επέμειναν στην πάγια θέση της γερμανικής κυβέρνησης, ότι το Βερολίνο δεν αναμιγνύεται στη συζήτηση σχετικά με τις επιμέρους επιλογές της ελληνικής κυβέρνησης στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.
newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...