Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Ιερισσός: Συνελήφθησαν 4 κάτοικοι με την διαδικασία του αυτοφώρου

Στη σύλληψη τεσσάρων κατοίκων της Ιερισσού Χαλκιδικής προχώρησε η Αστυνομία. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν εντός της ημέρας με τη διαδικασία του Αυτοφώρου στον εισαγγελέα Πολυγύρου.

Οπως έγινε γνωστό, κατά τις έρευνες στα σπίτια τους βρέθηκαν καραμπίνες, πυροτεχνήματα, ασύρματοι κ.ά. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση των νόμων περί όπλων, φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων, αλλά και για παράνομη κατοχή ασυρμάτου και ραδιοπομπού.

Οι τέσσερις συλληφθέντες οδηγήθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, έξω από το οποίο συγκεντρώθηκαν συγγενείς, φίλοι και κάτοικοι της Ιερισσού σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη σύλληψή τους.

Στο μεταξύ, στο εδώλιο του Πλημμελειοδικείου Χαλκιδικής κάθονται σήμερα, Παρασκευή, τέσσερα άτομα που είχαν συλληφθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο για συμμετοχή σε επεισόδια που έγιναν στις Σκουριές στη διάρκεια κινητοποίησης ενάντια στη λειτουργία των μεταλλείων χρυσού. Φορείς και κάτοικοι της Χαλκιδικής θα βρίσκονται στον Πολύγυρο, όπου θα γίνει η δίκη, διοργανώνοντας συγκέντρωση συμπαράστασης στους κατηγορούμενους.

Το Σάββατο έχει προγραμματιστεί συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την τρομοκράτηση των κατοίκων της Ιερισσού και κατά των μεταλλείων χρυσού στις Σκουριές.

Την Πέμπτη σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ κατοίκων και αστυνομίας στην Ιερισσό με αφορμή την προσαγωγή πέντε ατόμων που θεωρήθηκαν ύποπτα για την εμπρηστική επίθεση στις Σκουριές.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες έγινε χρήση χημικών από δυνάμεις των ΜΑΤ ακόμη και μέσα σε σχολείο, με αποτέλεσμα πολλοί μαθητές να αντιμετωπίσουν αναπνευστικά προβλήματα.

Η Αστυνομία, ωστόσο, με ανακοίνωσή της, διέψευσε κατηγορηματικά τη χρήση χημικών σε σχολείο ή σπίτια της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...