Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

«Tο χαβιάρι ως φασολάδα ελληνική!»: Δανίκας κατά Σμαραγδή!

Σκληρή η κριτική του Δημήτρη Δανίκα σχετικά με τη νέα ταινία του Γιάννη Σμαραγδή «Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι», βαθμολογώντας την μ' ένα 3άκι! Ο γνωστός κριτικός κινηματογράφου χαρακτήρισε την ταινία από... «χαβιάρι ως φασολάδα ελληνική!»

Ο ίδιος εξήγησε πως πρόκειται για μια ταινία «Καρικατούρα και ηθογραφία από παλιό ελληνικό σινεμά. Χωρίς ρυθμό. Χωρίς κορυφώσεις. Χωρίς συγκρούσεις. Χωρίς βιωμένα αισθήματα. Χωρίς περιπέτεια. Χωρίς εκτυφλωτικές λάμψεις. Χωρίς ολοκληρωμένους χαρακτήρες. Χωρίς ερμηνευτικές επιδόσεις. Αν κοντά σε όλα αυτά προσθέσεις τη βαριεστημένη Κατρίν Ντενέβ και τον γραφικό Τζον Κλιζ, τότε λαμβάνεις μετάλλαξη συνταγής: το χαβιάρι ως φασολάδα ελληνική!».

Στη συνέχεια σημείωσε ατοπήματα στην σκηνοθεσία, στο καστ των ηθοποιών και την παραγωγή διευκρινίζοντας: «Κάθε σκηνή μάχης ή ναυμαχίας μοιά-ζει με παιχνίδι παιδικό. Έτσι και με την εξαίρεση του Γερμανού πρωταγωνιστή Σεμπάστιαν Κοχ, αλλά και του Αργεντινού Χουάν Ντιέγκο Μπότο, ακατάλληλο το καστ των ηθοποιών. Για παράδειγμα, δηλαδή, σε καμία σκηνή δεν υπάρχει ίχνος ελκυστικής γυναικείας παρουσίας. Ούτε ακόμα στο πολυτελές πορνείο της Αγίας Πετρούπολης. Λόγου χάρη, η Έλενα, η δεύτερη γυναίκα του Βαρβάκη, είναι κατ' εκείνον «όμορφη». Στην πραγματικότητα τίποτα πάνω της δεν σε συγκινεί. Έτσι, δεύτερο και μικρομεσαίο το επίπεδο της παραγωγής. Τουτέστιν, με πορδές δεν βάφονται αυγά»


ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...