Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

"Μάχη" ΣΥΡΙΖΑ-Κεδίκογλου για ΕΡΤ

Για ανακολουθία των λόγων του καταγγέλλει τον Σίμο Κεδίκογου ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με το κόμμα, η κυβέρνηση υλοποιεί σχέδιο απαξίωσης της ΕΡΤ, παραχωρώντας κτιριακές εγκαταστάσεις για τη δημιουργία κέντρων υποδοχής αλλοδαπών.


Six party leaders' televised debate ahead of t...
 (Photo credit: Wikipedia)
«Όσο για τον νυν υπουργό Τύπου Σίμο Κεδίκογλου, να επισημάνουμε την ανακολουθία των λόγων και των έργων του. Όταν από την προηγούμενη Διοίκηση της ΕΡΤ ετέθη για πρώτη φορά το θέμα της παραχώρησης των studio για αλλότριες δράσεις, τότε το είχε καταδικάσει και είχε διαμαρτυρηθεί. Σήμερα πρωτοστατεί. Του υπενθυμίζουμε ότι η ΕΤ1 ανήκει στην ΕΡΤ και όχι στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη», αναφέρει το ΣΥΡΙΖΑ.

Από τη πλευρά του ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Σίμος Κεδίκογλου απαντά ως εξής:
  1. Στα κτίρια που θα παραχωρηθούν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν θα δημιουργηθούν «στρατόπεδα συγκέντρωσης», όπως αναφέρει ηθελημένα  παραποιώντας την πραγματικότητα ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θα στεγαστούν οι επιτροπές παροχής ασύλου, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το οξύτατο πρόβλημα λαθρομετανάστευσης, σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς κανόνες. Πιστεύαμε ότι ακόμα και ο ΣΥΡΙΖΑ  δεν θα είχε αντίρρηση σε μια τέτοια αντιμετώπιση, αλλά φαίνεται ότι προτιμά την παράταση της σημερινής εκρηκτικά αδιέξοδης κατάστασης από την οποία προφανώς προσδοκά κομματικά οφέλη.
  2. Εάν η ΕΡΤ δεν διευκόλυνε το ελληνικό Δημόσιο, τότε αυτό θα επιβαρυνόταν με εκατομμύρια επιπλέον δαπάνες για να ανταποκριθεί στις ευρωπαϊκές προδιαγραφές αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης. Προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί - και πάλι- τα επιπλέον βάρη να τα φορτωθούν οι Έλληνες πολίτες.
  3. Ως τομεάρχης ΜΜΕ στην αντιπολίτευση, είχα επιμείνει στην ανάγκη να διατηρηθεί σε λειτουργία το υπερσύγχρονο στούντιο της ΕΡΤ στην οδό Κατεχάκη καθώς επίσης να συνεχίσει να μεταδίδεται- και μάλιστα εμπλουτισμένο - το πρόγραμμα της ΕΤ1. Και τα δύο υλοποιούνται. Τα κτίρια που θα παραχωρηθούν περιέχουν εγκαταστάσεις που ελάχιστα έχουν χρησιμοποιηθεί  τα τελευταία χρόνια. Η δε επικείμενη μετάβαση στην ψηφιακή εποχή θα τα καταστήσει ουσιαστικά ανενεργά.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...