Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

ΜΑΚΑΒΡΙΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ: Βρέθηκε νεκροταφείο βαμπίρ στην Πολωνία

Μια ανατριαχιστική αποκάλυψη έκαναν αρχαιολόγοι στην Πολωνία: Τουλάχιστον 17 σκελετοί βρέθηκαν θαμμένοι με τα κρανία κομμένα και τοποθετημένα ανάμεσα στα γόνατα ή τα χέρια, ενδείξεις ότι ο χώρος αυτός ήταν κάποτε... νεκροταφείο βαμπίρ.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο τρόπος τοποθέτησης των οστών δείχνει ότι τα πτώματα ανήκαν σε βαμπίρ τα οποία θάβονταν με αυτόν τον τρόπο ώστε να αποφευχθεί η «επιστροφή» τους στον κόσμο των ζωντανών.

Τα μακάβρια ευρήματα ήρθαν στο φως όταν πριν μερικές εβδομάδες εργάτες που κατασκεύαζαν δρόμο βρέθηκαν μπροστά τέσσερις σκελετούς, θαμμένους με τον ίδιο παράδοξο τρόπο: τα κρανία τους ήταν κομμένα και τοποθετημένα ανάμεσα στα γόνατα ή στα χέρια. Μετά από περαιτέρω έρευνες, εντοπίστηκαν 13 ακόμη σκελετοί.

Τα πτώματα δεν έφεραν πάνω τους ούτε κοσμήματα, ούτε υπολείμματα ρούχων, ούτε καν ένα κουμπί- γεγονός που επιτείνει το μυστήριο.

Οι αρχαιολόγοι θεωρούν ότι τα πτώματα χρονολογούνται από τον 15ο ή τον 16ο αιώνα, όταν ο φόβος των βαμπίρ ήταν ιδιαίτερα ανεπτυγμένος στην Ανατολική Ευρώπη.

Καθώς στην περιοχή βρέθηκε ακόμη μια αγχόνη, οι αρχαιολόγοι δεν αποκλείουν οι νεκροί να είχαν εκτελεστεί. Μέχρι σήμερα, συνολικά 43 τάφοι έχουν βρεθεί στο σημείο και οι ιστορικοί ελπίζουν να μάθουν περισσότερα για τους σκελετούς, μελετώντας τα αρχεία δικαστηρίων καθώς και εκκλησιαστικά έγγραφα που κάνουν λόγο για εκτελέσεις.
Πηγή: Spiegel

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...