Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Περικυκλωμένος ο Ιλίρ Κούπα από την ΕΛΑΣ - Θέμα χρόνου η σύλληψή του - Τον θέλουν ζωντανό


Με τον σύντροφό του και ηγέτη της συμμορίας Μαριάν Κόλα να είναι νεκρός ο έτερος δραπέτης των φυλακών Τρικάλων, Ιλίρ Κούπα, που ξέφυγε από την αστυνομία κατά την ένοπλη συμπλοκή, έχει βρεθεί σε αδιέξοδο.

Σύμφωνα με αστυνομικές πληροφορίες, ο Κούπα είναι τραυματισμένος μετά τη σφοδρή ανταλλαγή πυρών με τους αστυνομικούς και φαίνεται, πως έχει βρει προσωρινά καταφύγιο σε δύσβατο σημείο, έχοντας στην κατοχή του ένα καλάσνικοφ και άγνωστο αριθμό από σφαίρες. Το σίγουρο είναι, πως δεν έχει πλέον το αλεξίσφαιρο γιλέκο του, αλλά και τα μαγειρευτά φαγητά, που βρήκαν οι αστυνομικοί στο σημείο όπου έπεσε νεκρός ο Κόλα.

Οι έρευνες της αστυνομίας στην εν λόγω περιοχή είναι σε πλήρη εξέλιξη και ο βαθμός ετοιμότητας θυμίζει τις πρώτες ημέρες καταδίωξης των δραπετών, όταν δεκάδες αστυνομικοί εξοπλισμένοι και ειδικές δυνάμεις συμμετείχαν στις έρευνες.

Παράλληλα, έχουν στηθεί μπλόκα σε δύο τουλάχιστον δρόμους που οδηγούν προς τα ελληνοαλβανικά σύνορα, καθώς εκτιμάται πως ο δραπέτης, παρά το γεγονός πως είναι τραυματίας, θα επιχειρήσει να διαφύγει στην πατρίδα του. Ο πιο κοντινός από αυτούς είναι μέσα από τα χωριά Λίστα και Λιά Φιλιατών.

Δεν αποκλείεται επίσης το σενάριο να έχει ζητήσει τη βοήθεια συντρόφων του ή αυτών των ανθρώπων που φαίνεται ότι τους βοηθούσαν τόσο καιρό να παραμείνουν κρυμμένοι. Προς αυτή την κατεύθυνση οι αξιωματικοί της αστυνομίας ερευνούν το ποιος ενδεχομένως (κάτοικος της περιοχής ίσως ) παρείχε συνδρομή, τροφή και κατάλυμα στους δραπέτες των φυλακών Τρικάλων.

Πάντως, το έργο της αστυνομίας θα δυσχεράνει ο καιρός, καθώς αναμένονται καταιγίδες στην περιοχή.

Εξάλλου, στο νοσοκομείο των Ιωαννίνων παραμένει για νοσηλεία ο 26χρονος αστυνομικός της ΕΚΑΜ που κατάγεται από τη Λάρισα και τραυματίστηκε στο πόδι όταν άνοιξε πυρ κατά των αστυνομικών ο Μαριάν Κόλα.

Την Κυριακή υπεβλήθη σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση και οι γιατροί θεωρούσαν το τραύμα σοβαρό, αλλά αντιμετωπίσιμο, ενώ εξαρχής είχαν πει πως δεν υπάρχει κίνδυνος για την κατάσταση της υγείας του.

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, ο αστυνομικός υπέστη βαρύ τραυματισμό από πυροβόλο όπλο, στην περιοχή του δεξιού γόνατος, το οποίο προκάλεσε συντριπτικό κάταγμα, χωρίς ευτυχώς νευραγγειακές βλάβες. Αναμένεται να νοσηλευτεί για μερικές ημέρες και στη συνέχεια να πάρει εξιτήριο.

ΠΗΓΗ: attikipress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...