Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Πυρά Spiegel: Η Κάλυμνος είναι το νησί των δήθεν τυφλών

«Ξαφνικά εκατοντάδες δήθεν τυφλοί μπορούν να δουν και πάλι». Ουδέν κρυπτόν και αυτή τη φορά η γερμανική διαδικτυακή έκδοση του Spiegel δικαίως εκτοξεύει πυρά κάνοντας λόγο για «άλλη μία κραυγαλέα περίπτωση απάτης με επιδόματα πρόνοιας που αποκαλύφθηκε στην Ελλάδα».

«Στο νησί της Καλύμνου πολλοί τυφλοί άνθρωποι ελάμβαναν επίδομα τυφλότητας, αν και τα μάτια τους ήταν απολύτως υγιή», γράφει ο συντάκτης του άρθρου που τονίζει ότι «το μεγαλύτερο ελληνικό ταμείο κοινωνικής ασφάλισης, το ΙΚΑ, αποκάλυψε πολλές περιπτώσεις όπου άνθρωποι με καλή όραση, είχαν πιστοποιητικά τυφλών. Ιδιαίτερα υψηλό είναι το ποσοστό των «ψευδοτυφλών» στο νησί των σφουγγαράδων, την Κάλυμνο».

Το δημοσίευμα αναφέρεται στους 152 ελέγχους που έγιναν στις αρχές Ιουνίου, από τους οποίους 100 δεν ήταν τυφλοί.

Το δημοσίευμα έχει ως εξής:

«Οι απάτες που αφορούν επιδόματα πρόνοιας, εξακολουθούν να αποτελούν σοβαρό πρόβλημα στην υπερχρεωμένη Ελλάδα. Από την αρχή της χρηματοπιστωτικής και οικονομικής κρίσης και των συναφών μέτρων λιτότητας της κυβέρνησης στην Ελλάδα, η εντονότερη δράση των ελεγκτών έχει καταλήξει στο ότι η εξαπάτηση σε ανάλογες περιπτώσεις έχει κοστίσει στο κράτος 500 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Τα τελευταία χρόνια, βρέθηκαν εκατοντάδες περιπτώσεις μη τυφλών, μη ανάπηρων ή συνταξιούχων που δεν δικαιούνταν, ωστόσο λάμβαναν επιδόματα βοήθειας. Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης διαβεβαίωσε ότι όλα τα παράνομα πεταμένα χρήματα θα πρέπει να ανακτηθούν.

Η απάτη με τις υπηρεσίες πρόνοιας, ωστόσο, δεν είναι ένα καθαρά ελληνικό φαινόμενο. Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εργασίας της Γερμανίας ξεκίνησε το 2011 περισσότερες από 177.000 ποινικές και διοικητικές κυρώσεις για απάτη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...