Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Μπάχαλο στο ΠΑΣΟΚ μετά τις δηλώσεις Λοβέρδου για συγκυβέρνηση με Ν.Δ.

Ένα μεγάλο κύμα γκρίνιας και αντιδράσεων προκαλεί στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ η χθεσινή δήλωση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου που ουσιαστικά προανήγγειλε συγκυβέρνηση Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές, με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά.

Από την πρώτη στιγμή η δήλωση προκάλεσε πολλά σχόλια και αν δεν υπήρχε το θέμα του «εκατομμυριούχου» βουλευτή θα είχε αναχθεί σε μείζον ζήτημα.

Αρχικά, από το περιβάλλον του Ευάγγελου Βενιζέλου έβγαινε ένα κλίμα αιφνιδιασμού και απορίας για τις δηλώσεις του κ. Λοβέρδου. Επισημαινόταν ότι δεν υπήρχε καμία προσυνεννόηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υποψήφιο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Από την άλλη πλευρά, τα σχόλια ήταν ποικίλα και αιχμηρά. Για παράδειγμα σήμερα ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «9» δήλωσε ότι «ο κ. Λοβέρδος δεν μπορεί να εκπροσωπεί αυτή τη στιγμή το ΠΑΣΟΚ και ότι αυτές είναι οι προσωπικές του απόψεις».

Στα πηγαδάκια της Βουλής τα σχόλια ήταν καυστικά και η κυρίαρχη απορία μία: «Από τη στιγμή που το ΠΑΣΟΚ λεηλατείται από τη Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη είναι τουλάχιστον άστοχο αυτή τη στιγμή να λες στους ψηφοφόρους να μην διανοηθούν να γυρίσουν πίσω στο ΠΑΣΟΚ. Με τέτοιου είδους δηλώσεις δεν υπάρχει περίπτωση να ανέβει το εκλογικό μας ποσοστό. Αντίθετα θα πάμε ακόμη πιο κάτω».

Ακόμη κι αν το έχουμε υποσχεθεί στην Τρόικα, καταλήγουν, οι χειρισμοί αυτοί είναι ατυχείς. Μια τέτοια δημόσια προαναγγελία έπρεπε να γίνει με σχεδιασμό και συντεταγμένα.

Πάντως σήμερα και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, επισήμανε ότι το κόμμα του θα συμμετέχει μετεκλογικά σε μια κυβέρνηση συνεργασίας με στόχο την εφαρμογή της νέας δανειακής σύμβασης.

«Το ΠΑΣΟΚ θα συμβάλει στη νέα κυβέρνηση για να βγάλει πέρα το πρόγραμμα ανεξαρτήτως συσχετισμών (...) είμαστε υπεύθυνη δύναμη και θα δώσουμε κυβέρνηση» υπογράμμισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...