Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Στον «αέρα» 360 χιλιάδες εργαζόμενοι

Στην αποσύνδεση σειράς παροχών, επιδομάτων και ασφαλιστικών διατάξεων από τον κατώτατο μισθό και ημερομίσθιο εξετάζει...σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το υπουργείο Εργασίας, προκειμένου να αποφευχθούν αλλεπάλληλες μειώσεις εξαιτίας της μείωσης του κατώτατου μισθού κατά 22%.
Πρόκειται για τουλάχιστον 20 παροχές μεταξύ των οποίων το επίδομα ανεργίας, και οι κατώτατες συντάξεις.

Στο μεταξύ, στον αέρα κινδυνεύουν να βρεθούν οι ατομικές συμβάσεις αορίστου χρόνου των 360.000 εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα που καλύπτονται από κλαδικές συμβάσεις, μετά τη λήξη της τρίμηνης μετενέργειας των κλαδικών, αν εν τω μεταξύ δεν έχει υπογραφεί στους κλάδους τους, νέα συλλογική σύμβαση.

Στις ατομικές συμβάσεις αορίστου χρόνου περιλαμβάνονται όλα τα επιδόματα και επιμέρους ρυθμίσεις που προβλέπονται από τις κλαδικές, τις ομοιοεπαγγελματικές συμβάσεις και την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Σύμφωνα όμως με τις διατάξεις του εφαρμοστικού νόμου της νέας δανειακής σύμβασης μετά τη λήξη της μετενέργειας διασφαλίζεται μόνο ο κατώτερος κλαδικός μισθός (που είναι συνήθως υψηλότερος κατά 8% έως 40% από την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση) και τα βασικά επιδόματα, (ωρίμανση, επίδομα τέκνων, σπουδών και ανθυγιεινής εργασίας).

Ανοιχτό παραμένει το αν θα διατηρηθεί τελικά το επίδομα γάμου, ενώ διευκρινιστικές εγκύκλιοι αναμένονται για το θέμα της εργασίας των συνταξιούχων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...