Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

ΤΑ ΠΟΛΛΑ “ΠΡΟΣΩΠΑ” ΤΟΥ ΘΥΡΕΟΕΙΔΟΥΣ

Η εκπομπή “Όλα για την υγεία mou” με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη που θα μεταδοθεί το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου στις 17:10, διερευνά τον υποθυρεοειδισμό και τον υπερθυρεοειδισμό, τις αυτοάνοσες θυρεοειδίτιδες και τις πιθανές επιπλοκές που μπορεί να έχει ένας αρρύθμιστος θυρεοειδής.

Σημαντική αύξηση εμφανίζει τα τελευταία χρόνια διεθνώς αλλά και στην χώρα μας ο αριθμός των διαταραχών του θυρεοειδούς εξαιτίας της κληρονομικότητας αλλά και αρκετών περιβαλλοντικών παραγόντων. Από τη διατροφή και το στρες μέχρι την ακτινοβολία και τα πυρηνικά ατυχήματα, οι επιστήμονες αναζητούν τις αιτίες που πυροδοτούν τις πιο συχνές διαταραχές του θυρεοειδούς, όπως όζοι αλλά και κακοήθειες. Επίσης, παρουσιάζονται τα συμπτώματα που θα μας βοηθήσουν να αναγνωρίσουμε τις διαταραχές του σημαντικού αυτού αδένα αλλά και οι εξετάσεις που πρέπει να γίνουν.

Μεγάλο μέρος της εκπομπής ασχολείται με την χειρουργική αντιμετώπιση των όζων και της βρογχοκήλης. Οι επιστήμονες καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι οι διαταραχές του θυρεοειδούς πρέπει να αντιμετωπίζονται έγκαιρα, καθώς σήμερα σε ποσοστό πάνω από 90% ο καρκίνος του θυρεοειδή θεραπεύεται.

Τέλος, φιλοξενούνται στο στούντιο δυο νέες γυναίκες, όπου η μία υποφέρει από τη θυρεοειδίτιδα Χασιμότο και η άλλη έχει υποβληθεί σε χειρουργείο για τον θυρεοειδή. Οι ειδικοί μιλούν για τον ρόλο της διατροφής και κυρίως του ιωδίου στην εμφάνιση των διαταραχών του θυρεοειδούς και διευκρινίζουν τί ακριβώς γίνεται με τις φαρμακευτικές θεραπείες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...